Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

В областта на бързите кредити Комисията за защита на потребителите работи в 2 насоки – сигнали и жалби от потребители, както и преглед на общите условия на компаниите кредитори. Може да кажем, че през последните 2 сме проверили почти всички такива компании. Ако някои не са проверени, то това ще стане, когато бъдат регистрирани в БНБ.

Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Към момента у нас функционират над 50 фирми за бързи кредити, регистрирани в БНБ, посочи гостът в студиото.

Какви са резултатите на проверките на КЗП – открити са били нарушения, но в голямото си мнозинство компаниите са привели условията си към предписанията на комисията.

Преди човек да вземе бърз кредит, той трябва да съпостави множество различни оферти. От базисна важност е и т.нар. "стандартен европейски формуляр", който е основа на подписвания договор и в който са записани най-важните елементи от него – размера на кредита, лихвата, допълнителните такси.

По думите на Магаритов "шопинг" сезона по Коледа и Нова година е преминал спокойно. Получени са били около 100 сигнала, голяма част от които са представлявали не оплаквания, а въпроси от страна на потребители към комисията. Имало е и дежурни екипи, работещи в празничните дни.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

happyday

преди 1 година

Здравейте на всички, ето едно достъпно предложение за заем, което ще промени живота ви завинаги, ПРОМОЦИЯ КАК МОГА ДА НАМАЛЯ ЖИВОТА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО Казвам се г-жа Кленси Декстър. Живея във Флорида, САЩ и щастлива жена ли съм днес? Казах си, че ще препоръчам моя Разбит живот и всеки заемодател, който може да промени живота на семейството ми, на всеки, който търси заем. Те направиха мен и семейството ми щастливи, имах нужда от $250 000,00 заем, за да започна живота си на вдовица с 3 деца. Тази честна и БОЖИЯ компания за онлайн кредитиране ми помогна със заем от $250 000,00, всъщност БОГ се ст

49

LOAN OFFER

преди 2 години

Здравейте господине/госпожоПредлагаме заеми от: 10 000 до 9 500 000 ? с лихва от 2%.Знаете, че заемането на пари е забранено.Трябва да получите заем, обърнете внимание на областите, в които можем.Да ти помогне:* Финансово* Фирмен заем* Ипотеки* Инвестиционни заеми* Кредити за автомобили* Консолидация на дълга* Кредитна линия* Втора ипотека* Обратно изкупуване на кредит* Лични заеми*Студентски заемТърсите проект и имате нужда от финансиране, имате нужда от пари за плащане на сметките си, пари за инвестиране в бизнес.свържете се с нас по имейл [georgewilliamsloa

48

HUMMELS

преди 2 години

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАЕМВие сте предприемач, индустриалец, търговец или друго лицес финансови проблеми. Искате да разширите бизнеса си, искате да започнете бизнес, имате дългове за погасяване, тогава КРЕДИТНАТА ФИРМА ДЖЕЙМС КЕЛВИН е отговорът на вашите въпроси, сега имате единствения човек, който може да ви помогне. Това е този човек, г-н ДЖЕЙМС КЕЛВИН., Моля, свържете се с него чрез имейл адреса му: jameskelvine28***gmail и ще бъдете напълно доволни.

fallback