Снимка: архив, Reuters
fallback

Министерството на отбраната в Москва опроверга информацията във в. "Комерсант", според която седем руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база Хмеймим в Сирия на 31 декември, предаде ТАСС.

Съобщението за уж "фактически унищожени" седем руски военни самолета във въздушната база Хмеймим е фейк. Руската авиогрупа в Сирия е в бойна готовност и продължава да изпълнява задачите си, заяви събеседник на агенцията в московското министерство.

Oще по темата

При внезапен минометен обстрел срещу летище Хмеймим от страна на диверсионна група на 31 декември след падането на нощта са загинали двама военнослужещи, уточни руското министерство на отбраната.

Руският вестник "Комерсант" цитира по-рано източници, според които на 31 декември бойци от терористична групировка са обстреляли с миномети базата Хмеймим и са унищожили четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35С, един транспортен самолет Ан-72 и един склад за муниции. По данни на изданието възможно било да са пострадали и над 10 руски военни.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

антиислямист real

преди 6 години

Абе българите уж са против ислямистите, пък като избухна антиислямска революция в Иран, изведнъж българските патриоти се оказа, че са против тая антиислямска революция. Защо така бе, патриоти?

87

запознат

преди 6 години

Да, то и Чернобил беше "фейк", и подводницата Куркс в първите дни нямаше проблеми и всичко друго. Тия защо винаги лъжат и защо лъжават им винаги се хваща?

86

русия=джудже

преди 6 години

Россия с всичките си ресурси и богатства си остава една недоразвита бананова република.Поне и с България да се гордееше така,както се гордееш с тея антифризаджии.

fallback