Снимка: архив, Булфото
fallback

Цената на дизела се е повишила с 11 стотинки за литър или с 5,6% през последните 6 месеца, показват данните на fuelo.net. Средната цена по бензиностанциите в момента е 2,09 лв. за литър, като на някои обекти стига до 2,23 лв. за литър.

Най-евтино дизелът се е предлагал в края на юли – 1,96 лв. за л.

Повече плащаме и за бензин спрямо летните месеци. Средната цена на най-масовия А95 в момента е 2,08 лв. за литър, като на редица бензиностанции горивото се предлага по 2,15 лв. за л. Най-евтино ни е струвал бензинът в края на август – 2 лева за литър.

При пропан бутана повишението на цената е с 9 ст. за литър за последните шест месеца. Средната цена в момента е 1,06 лв. за литър, като най-ниска е била през август – 0,94 лв. за л.

Междувременно суровият петрол тип "Брент" надмина 65 долара за барел на световните борси, наближавайки най-високите си нива от средата на 2015 г. насам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 6 години

Бензинът щеше вече да е 2,59, за да си вземат 60-те стинки от литър. Трудни времена, пазарни, конкурентни времена настанаха. Лошо.

33

Иванов

преди 6 години

И накрая се казва че петрол "брент" е колко долара.нефтохим работи с руски петрол който е по-евтин,а на всичко отгоре когато го купуват евтин не свалят цените на горивата,когато "поскъпне" се вдигат-ЗАЩО?????? нормално ли е в европа да имаме най-скъпите горива спрямо доходите,едни люксембурци взимат много повече и горивото им е 1?,в холандия има газ за 0.35 ? и моля ви не се опитвайте да ме убеждавате колко добре сме в България

32

Анонимен

преди 6 години

До (-_-)Приятел, то ако не е ДДС, данък печалба и незнам си какво, търговците, щяха да продават всичко на 50% по-ниска цена.

fallback