Снимка: БТА
fallback

Бивш собственик на фабрика за сладкарски изделия в Москва уби охранител и рани трима души, съобщи руският Следствен комитет, цитиран от БТА.

Иля Аверянов е открил стрелба във фабрика "Меншевик" при разгорещен спор с новия й собственик и се е барикадирал в промишления комплекс. Прокуратурата в Москва съобщи, че стрелбата започнала, когато на територията на предприятието пристигнали съдебни пристави.

Аверянов се обадил в местна радиостанция и заявил, че фабриката му е била отнета незаконно от прокурори, действащи заедно с престъпна банда.

"Обкръжен съм, навсякъде има хора от специалните части. Или ще си тегля куршума, или ще се предам... Ако остана жив, ще се боря докрай", заяви той пред радиостанцията.

Първоначално бе съобщено, че мъжът е въоръжен с полуавтоматична карабина "Сайга" и че е взел няколко души за заложници. Властите опровергаха информацията за взети заложници, но казаха, че мъжът се е барикадирал във фабриката.

Полицията претърси обекта след стрелбата, но в него не бе намерен бившият директор, съобщи източник от министерството на вътрешните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 6 години

Тия ще се изпотрепат помежду си, после кой ще воюва за Путин?

31

putyu

преди 6 години

и там държавата отсъства т.е. частна. Държава пък частна. Абсурди като у нас, Ваньо, Мишо

30

Анонимен

преди 6 години

До АнонименА ние живеем в средновековието, но не желаем да го забележим.

fallback