Снимка: Reuters
fallback

Според руския външен министър Сергей Лавров между страната му и САЩ няма нова "желязна завеса", съобщи РИА Новости.

"Не смятам, че терминът "желязна завеса" може да се използва по отношение на руско-американските отношения в съвремието", заяви Лавров, но отбеляза, че има наличие на проблеми в отношенията между двете държави, както и немотивирани антируски действия от страна на САЩ.

Руският министър обясни ситуацията с това, че в САЩ е настъпил пореден пристъп на "МакКартизъм", от който американското общество все още не е изградило имунитет.

"Но лично аз съм уверен, че както в САЩ на всички им омръзна устроения от сенатор Джоузеф МакКарти "лов на вещици", така и в настоящата ситуация ще настъпи отрезвяване, а с него оздравяване", изрази надежда Лавров.

Той увери, че Кремъл не възнамерява да засилва конфронтацията с Вашингтон, но ще отговаря на агресивни нападки.

Министърът отбеляза, че въпреки засилващите се антируски настроения в САЩ Москва "действа прагматично".

"Срещу агресивните нападки отговаряме, но не възнамеряваме да преминаваме към конфронтация. И занапред ще отстояваме своите позиции последователно и енергично. Ще върнем колегите във Вашингтон към основните принципи, на които трябва да се води двустранния диалог", заяви Лавров.

По думите му основните принципи са отчитането и уважаването на интересите един на друг.

"Без това няма как да има подобряване на отношенията, защото така едва ли ще се получи ефективно сътрудничество в международните дела", заяви Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Боби

преди 6 години

До ГУРБИ 19груби това филмче е - нямам думи събирано от кол и въже буквално. Моля ти се дори в най-лошите дни на нашата армия ни обличаха по УСТАВ всичките тези показани в клипа(освен Нац батальоните) са облечени от гледна точка на военните като клошари.Нали се усещаш че това важи за доброволци които са се екипирали кой как и с каквото може това не е редовна армияАман от хора които гледат и не виждат какво гледат.

27

Анонимен

преди 6 години

Ако бе жив дядо Петко Славейков веднага би дал точен отговор - Да би чудо видяло , би мирно седяло .

26

sasht i es zloto

преди 6 години

dvete cionistki familii rokfeler i rotshild vladeqt sveta i konkretno sasht i es v momenta vodqt voina za tova kude da se koncentrirat mnozinstvoto ot kapitali toest biznesa za miliardi na koi ot dvata kontitenta da ostanat miliarderite i da otivat novite miliarderi.vsichko e bitka za zemq i resurs.

fallback