Снимка: Reuters

Владимир Путин със сигурност ще бъде избран за нов мандат като президент на Руската федерация на предстоящите избори на 18 март 2018, тъй като съперниците му нямат реален шанс, а рейтингът му е на изключително високи нива. Друг обаче е въпросът колко време ще изкара на този пост той.

Това коментира преподавателят от Софийския университет доц. Александър Сивилов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Според анализатора е много вероятно да не бъде търсен пълен мандат, а към средата му, тоест след около 2-3 години на преден план да излезе нов човек, който да бъде представен за наследник на Путин.

„Този човек вече е избран, но можете да бъдете абсолютно сигурни, че няма да бъде представен на широката публика до последния момент“, добави Сивилов.

Като цяло Путин се ползва с огромното одобрение сред руснаците заради редица фактори, не само заради външната си политика. В негова полза работи и това, че Русия вече се позиционира като един от полюсите в новосъздадения многополюсен свят, а руснаците отново се чувстват като представители на велика сила, посочи той.

От друга страна пък опонентите му от либералния политически сектор не успяват да влязат в тон с обществените нагласи и желания, дори напротив, излъчват послания, като например това, че Крим е анексиран незаконно, които са неприемливи за обикновения руснак. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase