Снимка: Facebook
fallback

Майката на 7-годишната Дамла, намерена удушена в дома си в Момчилград, е била задържана заедно с още поне 5-има души, съобщи “24 часа" като се позова на  достоверни източници в полицията.

Садет Муса е заподозряна, но не за смъртта на детето ѝ, а за поръчителство.

Oще по темата

Криминалистите обаче са категорични, че това не е единствената версия, по която работят.

Всички арестувани се разпитват, затова и вчера никой от тях нямаше повдигнати обвинения от прокуратурата.

Садет Муса е била арестувана в неделя вечерта. Все още няма повдигнато обвинение и срещу задържаната също в неделя вечер близка приятелка на майката. Тя е отказала да говори въпреки продължилите с часове разпити.

На дълъг разпит е била подложена и майката, която е открила трупа на момиченцето си в неделя сутринта, връщайки се от нощна смяна.

Още днес ДНК материал, иззет от тиксото, а и от други предмети при огледа, щял да бъде даден на Института по криминалистика и криминология (НИКК), или на частна лаборатория.

В Момчилград се появи слух, че в предприятието, където е работила майката на момичето, не е имало нощна смяна в събота срещу неделя. Работещи в завода, който се намира между Момчилград и Кърджали, обаче опровергаха мълвата.

Те потвърдиха, че Садет Муса е била на работа в нощта на престъплението. Полицията дори иззела видеозаписите от камерите на портала, които записвали влизащите и излизащите през външната врата на предприятието.

Жилището в центъра на Момчилград, в което беше открит трупът на Дамла, остава запечатано от полицията.

Входната врата е опасана с полицейска лента и се охранява денонощно от полицай. По нея няма видими следи от проникване чрез взлом. В апартамента се допускат единствено криминалисти. В неделя са извършени няколко огледа, включително и през нощта.

В петък Дамла и майка ѝ ходили на тържество за Нова година в училището на детето. Присъствали твърдят, че двете били в отлично настроение и изглеждали щастливи.

Дамла била любимка на връстниците си. В неделя трябвало да бъде на рожден ден.

“Всички деца непрекъснато питаха къде е Дамла и кога ще дойде. Не знаехме как да им обясним случилото се. Децата играеха, а ние излизахме от заведението, за да си поплачем”, разказаха майки, присъствали на рождения ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Чочо

преди 6 години

Така, като впримчат и душите им, ги подчиняват, мачкат и манипулират. Българите, приели насилствено исляма, наричат помаци, защото са помъчени да сторят това. Те говорят български, я знаят, я не някаква диалектна форма на турски, отпреди столетия, а колко ревностни мюсюлмани са, само те си знаят. В сърцата си са християни. Жалко за убитото дете. Питам се как е възможно да убиеш дете - малко, слабо, безпомощно... Мисълта за това не преследва ли убиеца?...

69

Чочо

преди 6 години

До 29,, Българските турци" не са потомци на еничари! Българските турци са етнически турци. Еничарите са войници - отвлечени български момченца и превърнати в убийци на собствените си сънародници. Еничарството е едно от най-гадните, отвратителни и брутални действия на османлиите срещу християнските народи. Децата са били затваряни в казарми и обучавани във военно дело. Мозъците им са били промивани да забравят родителите си, кои са, откъде са и какви са. Сменяли са вярата им.

68

Гост

преди 6 години

До 20Добре, че не си президент.

fallback