Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Курсът на биткойна за първи път прехвърли прага от 19 000 долара, след като стойността му нарасна с 8,2 на сто, според данни от електронната борса за криптовалути Койндеск (Coindesk), цитирани от ТАСС.

В края на ноември биткойнът за първи път прехвърли прага от 10 000 долара и оттогава стремително продължава да поскъпва.

Невероятното поскъпване на дигиталната валута - над 1700 процента от началото на годината - предизвика опасения, че пазарът е балон, който ще се пръсне зрелищно.

Само за декември биткойнът е поскъпнал с над 77 процента, като последният месец от годината може да се окаже най-добрият в процентно изражение от декември 2013 година. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 6 години

2/3 от потока е ВТС/японска йена, USD на Борсите битфиникс и койнбейс. Всички други 1000 криптовалути обръщат в ВТС от това цената им се вдига и се купуват което повишава интереса към тях въпреки че има отлив към ВТС. А ВТС има отлив към кеш. Тоест полезните *** привличат жертви към схемата, като лъжат себе си и останалите. Много MGTOW са такива тъй като не харчат пари по жени и си наливат всички доходи в BTC като в япония са най-много.

67

Анонимен

преди 6 години

И на коя борса се определи тоя курс???? Изобщо претенцията за децентрализация на биткойна, прави невъзможен единния курс на тоя фейк. Децентрализацията означава, че днес някъде може някои да са раменили биткойн за 19к, и в същият момент същото да се е случило на 100 долара между други участници в блокчейн. Ако това не е така, значи някой някъде дърпа конците на биткойн. Т.е. чиста кристална измама!!!!

66

Анонимен

преди 6 години

Малка общност спекуланти се стреми да убеди света, че държи актив, който ще поскъпва до безкрайност. Активът дори не е в материална форма, а се състои в множество проверки на някакви вътрешни транзакции извършвани между спекулантите. На мен това ми изглежда доста кухо и параноично. Опит за раздуване на балон, но дори и това не е.

fallback