Снимка: архив "Булфото"
fallback

Въпреки всички мерки, купуването на шофьорски книжки у нас продължава. Заради акциите срещу корупцията, цената им дори се е повишила. Това твърди собственикът на автошкола в Стара Загора Митко Трайков.

Той обяви, че за българи цените на шофьорските книжки вече са стигнали 3000 лева. За чужденците – почти двойно.

Според Трайков корупционната схема е възстановена, защото няколко месеца след последните арести в ДАИ задържаните отново са върнати на работа, съобщи "Дарик".

Oще по темата

"Въпреки многократните арести и показани акции, че се справят с корупцията, всъщност това е един театър пред народа. Арестуват ги, уволняват ги и тихомълком ги възстановяват на работа и всичко продължава по старому", каза Трайков. Според него виновните са на най-високо ниво.

Собственикът на автошколата твърди, че схемата за продаване на книжки и осигуряването на "данък спокойствие" е от поне десет години.

"Вече има фирми, които правят комплексно обслужване - продават дипломи за завършено образование и шофьорски книжки. След поредната мярка, която уж ограничава корупцията, цената се вдигна. Днес книжка се купува за около 3000 лева ако сте български гражданин, а ако не знаете български език и бързате към Европа, цената е 5000-6000 лева", разказа още Трайков.

Той и негови съмишленици са решили да сигнализират отново медиите и хората за проблема по време на българското европредседателство.

"Ако за пореден път се опитат да накажат тези, които се борим с корупцията, сме готови да стигнем и до протестни действия. Останахме малко, единици сме, но сме решени да доведем борбата докрай", категоричен е Митко Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

сина

преди 6 години

До Крайи с фалшиви дипломи. Много лесно може да се проверят дипломите в съответните главни книги в училището, където са издадени и ще лъснат, но бойко вика - корупция няма ! а хората около него лапат, ли лапат

43

Балъков

преди 6 години

Аз пък с труд и почтеност придобих австрийско гражданство. Тва вашто не се издържа бе

42

Анонимен

преди 6 години

По миналата година покрай изборите на Герб ми уредиха книжка за 800 лева бях активист на Герб

fallback