Снимка: архив Reuters
fallback


С искането на турския президент Реджеп Ердоган за ревизия на Лозанския договор от 1923 година се цели ревизия на границите на ЕС с Турция и суверенитета на Гърция и България. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria бившият генерален консул в Одрин Георги Димов.
Oще по темата


Ердоган и управляващият елит Турция изповядват ислямистки национализъм или национал-ислямизъм.

"Те искат да бъде възстановена Османската империя“, добави гостът в студиото.

След адекватната, по мнението на Димов, реакция от страна на българското външно министерство, държавата може да предприеме и други действия – като например да забави приемането на акредитивните писма на новия турски посланик у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

214

АНТИТИРОРИСТ

преди 6 години

До АнонименДо 119 - да, прав си. Пълна сбирщина на терористи. Показва го и цялата досегашна история. Предстои взаимно да се изтребят. Много скоро. Буквално започва още отн догодина. Догодина до амина!

213

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен (коментар номер 231)"На куково лато ште си платят турците ше им пръднат на *** 2023 ште ви дете какво става"То от турците какво друго да се очаква,освен да си направят една турска хомо оргия,всичките тур.чо.ля да си пъхат оная работа в задниците си и да си *** взаимно. Т.ъ.п.и турци,вашето време е дошло. Време е да си събирате парцалите и да си ходите в Анадола. В Анадола можете спокойно да си умерете от собствените си стомашни газове.

212

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен (коментар номер 231)"На куково лато ште си платят турците ше им пръднат на *** 2023 ште ви дете какво става"То от турците какво друго да се очаква,освен да си направят една турска хомо оргия,всичките *** да си пъхат оная работа в задниците си и да си *** взаимно. Т.ъ.п.и турци,вашето време е дошло. Време е да си събирате парцалите и да си ходите в Анадола. В Анадола можете спокойно да си умерете от собствените си стомашни газове.

fallback