Снимка: Булфото, архив
fallback

65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат по пътищата по тъмно, обяви началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски по време на семинар на тема "Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност".

Oще по темата

По думите му колите са преоборудвани отскоро и вече са на терен, където следят за спазването на правила в тъмната част на денонощието.

Както стана ясно в началото на годината, мобилните камери нямаха възможност да снимат, когато навън е тъмно. Това можеха единствено стационарните устройства.

Патрулките вече са разпределени из всички областни дирекции в страната, каза Рановски, цитиран от "Монитор".

С пълно оборудване за тестване на дрогирани шофьори са и всички коли на Пътна полиция, тъй като цифрата на употребилите опиати се увеличавала постоянно.

От началото на годината са заловени близо 2600 дрогирани водачи, като най-много са на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас - 379.

Там цифрата скача основно през лятото заради близостта на големите крайморски курорти и многото туристи. Очаквало се съвсем скоро, при наличието на достатъчно средства, да бъдат закупени още тестове за наркотици.

С последната въведена промяна пък водачите, за които се установи, че са употребили дрога или алкохол, сами ще заплащат кръвното си изследване в болницата. При отрицателен резултат таксата ще е за сметка на Пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 6 години

Ба си безсмислицата! Вместо да се бори с нарко разпространението, тъпата кука взима рушвет от дилърите, пази ги, а гази и мачка онези които по закон трябва да брани с живота си и които му плащат заплатата. Ми ако си вършите работата и спрете разпространението на наркотици ще спрете и дрогираните шофьори бе господа с пословична тъпота!Относно камерите и дебненето, краят ви е много близо, господа катаджий, във времето на умните джаджи и изкуствения интелект няма място за нещо толкова неефективно

61

Катаджия

преди 6 години

Не трябва да се говорят глупости на гората. Откровеността Краси човека. Все пак това го четат и компетентни хора.

60

maleee

преди 6 години

Абе тука много прости партчета имало,където още живеят по соц време и ми обесняват как алкохола бил легален и по-добре от тревата. Вие сте си глупави,но поне не си отваряйте устите за да си проличи. Тревата не може да се ставнява с другите наркотици!!! Пуша вече 15 години и повече време съм карал напушен от колкото трезвен. До сега имам една катастрофа, спукан преден фар и тя беше, когато не бях пушил. Какво значение има дали си употребил нещо, ако караш нормално, както е в САЩ?

fallback