Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че думите "спорт" и "спирт" се различават само по една буква, но "разликата е колосална". Така Путин отговори на въпрос на работник от депото на жп гарата Москва-Киевская, който го попита какво му помага да намира енергия и сили при толкова плътен график.

"Има такава дума "спорт". Да не се бърка със "спирт". Разликата е само една буква, нали виждате? Но всъщност разликата е колосална. Това е една от тайните", каза Путин, цитиран от РИА Новости.

Той подчерта, че работата трябва да носи удовлетворение и полза за другите хора.

"Това подтиква и помага да се работи", допълни руският президент.

През ноември 2015 г. Путин каза, че не се стреми да кара своите подчинени да спортуват, но се старае да ги подтиква те да са в добра физическа форма.

"В тази сфера не може да се изисква, да заставяш някого. Трябва да се насърчават хората да се занимават със спорт и физкултура. И ако се действа по достатъчно деликатен начин, успехът е осигурен", каза Путин.

Също през 2015 г. руските телевизии показаха съвместна тренировка на Путин и премиера Дмитрий Медведев в спортна зала.

Година по-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков призна, че е отказал цигарите под влиянието на Путин.

През това лято пък, припомня rbc.ru, при посещение в десткия лагер "Артек", Путин се срещна с почиващи там деца. След като те му разказаха за своя екскурзия до винзавод, Путин заяви, че пред виното предпочита кефир и сок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase