Снимка: Архив, Reuters
fallback

Мюсюлманите могат да станат между 7,4 процента и 14 процента от населението на Европа до 2050 г., показва проучване на изследователския център "Пю", публикувано днес и разглеждащо три сценария - нулева, средна и висока миграция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Американският институт, който е световнопризнат в демографските си изследвания, е включил в проучването си настоящите 28 държави членки на ЕС, Норвегия и Швейцария.

По негови данни през 2016 г. делът на мюсюлманите в Европа е бил 4,9 процента, а 53 на сто от всички имигранти в 30-те страни от 2010 до 2016 г. са били мюсюлмани.

Дори да спре сега и за постоянно имиграцията към изследваните държави, мюсюлманите ще се увеличат от 4,9 процента в средата на 2016 г. до 7,4 процента от населението през 2050 година. "Пю" обяснява това с факта, че "мюсюлманите са по-млади (средна възраст 13 години) и по-плодовити (средно едно дете повече на жена) от останалите европейци".

Вторият сценарий се основава на продължаването на легалната имиграция, която отчита Европа през последните години, и на спиране на наплива на търсещи убежище мигранти. При него мюсюлманското малцинство ще достигне 11,2 процента от европейското население през 2050 г.

Според третия сценарий, ако продължи темпото на мигрантската вълна, отчетена между 2014 г. и 2015 г., до 2050 г. те ще са 14 процента от населението на 30-те държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Galia69

преди 5 години

Сега ще ви кажа, защо Европа се ислямизира:Така нареченият "Европейски геноцид", по идея на един човек, на име Ричард Калерги, който да унищожи Европа, като европейците се мешят с араби, *** т.н. Така може да се създаде една нова раса, която лесно да се манипулира, за да могат евреите да командват света. Тоест, илюминатите!Ама знаете ли?Както Русия освободи България от ислямизация, да не стане така да освободи и цяла Европа

41

муспи

преди 6 години

До дедо Ташунко - Дядо Ташунко, казваш че за всички хора има място, но те не искат място, а твоя креват, чиния и жалките ти средства за съществуване, а теб да изхвърлят в клозета и пуснат водата. Те не изпускат Пособията, биха и работили но - искат в Мерцедес не баш монтажници, а директори на бюра. За Тях Европа е баровци, които стоят на бюра и живеят разкошен живот - реки от масло и мед и армии бели кадънки! Те за това е пророкувал Моамед, и то дойде!

40

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 38Подкрепям предложенията ти, но с една корекция.Детски надбавки само за две деца - добре, но само при условие, че и двамата родители работят!Ако на кадъната не й харесва да ходи на работа, да си върви откъдето е дошла. Няколко поколения европейци са късали от залъка си, за да натрупат сегашните социални фондове, но не са правили това с цел шалвараната с бурката да дойде да яде наготово и да снася на всеки 9 месеца по едно яйце, извинявам се - не яйце, а дете.

fallback