снимка: Ройтерс
fallback

Цената на дигиталната валута биткойн за пръв път мина границата от 9 хил. долара за брой и то само шест дни, след като достигна 8 хил. долара. Така криптовалутата постигна ръст от над 850% от началото на годината досега.

Цената на най-голямата криптираща валута по пазарна стойност се увеличава, тъй като тя получава по-голямо внимание въпреки предупрежденията за балон. Всичките финансови експерти - от директорите на Wall Street до рисковите капиталисти, претеглят много внимателно изказванията си и мислите си за цифровата валута, а някои са по-скептични от останалите, коментира Bloomberg.

Не само рискови инвеститори обаче обръщат внимание на най-популярната криптовалута. През последните 12 месеца броят на акаунтите в търговската борса Coinbase се увеличава до 13 млн., което представлява утрояване.

Цената на биткойна се изкачи на рекордното ниво от 9 518 долара преди някои инвеститори да започнат да прибират част от печалбата, показва комбинираното ценообразуване на Bloomberg. 

В пореден ход отвъд традиционното инвестиране CME Group Inc. обяви, че планира да започне да предлага фючърсни договори за биткойн, като може да ги пусне на пазара през декември.

Общата пазарна капитализация на цифровите валути сега е над 290 млрд. долара, показва статистика на уебсайта Coinmarketcap.com, цитирана от Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 6 години

До 32Също така има и много милионери вече от криптовалутите. Естествено че може да падне цената ? Не трябва да си свръхестествен експерт , че да се сетиш. Тя е хартиената валута пада и се качва , че и криза имаше скоро. Но в момента там могат да се правят много пари, което очевидно не ти е ясно. Не ти е ясно и че има още 300 валути с реални стартъпи, а не измислици. Това просто е модерен Форекс ...Нищо повече.

40

Анонимен

преди 6 години

Кой казва че неможе да продаваш ? Във всяка борса продаваш и купуваш , колкото искаш. Тука кви глупациии пишете ...Дето изобщо нямате идея от валути .

39

Бизнеспарко до румен

преди 6 години

Щом задаваш такива въпроси, значи ясно колко жълтици имаш, нищо нямаш, тро.лиш си к това е.. разгледай сайта, всички въпроси ше си отговориш, а и да.не е само този сайт :))) иначе нямам против свинските уши, говорим за манталитета на Ганчи - никога нищо не се рискува, не се инвестира, но пък знае всичко :)) а пред блока- ледена пързалка!

fallback