Снимка: БГНЕС
fallback

Иран нанесе леки щети на американските бази, никой не пострада, каза президентът на САЩ Доналд Тръмп в официално обръщение към нацията след иранските удари по американски военни съоръжения в Ирак.

"Изглежда, че Иран е отстъпил. Това е добре за целия свят", заяви американският лидер.

Тази сутрин беше съобщено, че най-малко две военни бази в Ирак, използвани от САЩ, са атакувани от Иран. Изстреляни са повече от 10 балистични ракети и според твърденията на Техеран е имало десетки загинали американски войници.

Oще по темата

Тръмп заяви, че жертвите са били избегнати, благодарение на системата за ранно предупреждение.

Американският президент ожтново подчерта, че Иран подкрепя терористите. "Силите ни са готови на всичко. От 1997 държавите толерират поведението на Иран. Той е водещ спонсор на тероризма и се опитва да направи ядрени оръжия, които заплашват цивилизования свят. Няма да разрешим това да се случи”, каза Тръмп на пресконференция в Белия дом.

Той заяви, че докато е президент на САЩ, няма да позволи някой да има ядрено оръжие.
 
Президентът на САЩ призова Великобритания, Китай, Германия, Франция и Русия да работят по нова сделка с Иран. Тръмп каза, че ще се обърне към НАТО с искане да участва по-активно в протичащите процеси в Близкия изток.

"Искаме да имате велико бъдеще, което заслужавате", обърна се Тръмп към гражданите и ръководството на Иран.

Той допълни, че налага нови мощни санкции срещу Иран, докато Техеран не промени унищожителното си поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

175

К

преди 4 години

Теста с противоракетния "щит" беше направе! Оказа се че или въобще не работи или нямат такъв!

174

ХАХАХХАХА

преди 4 години

кривите ракити на иран досега как уцелиха петролните кладенци в Сауди арабия, как свалиха американските дронове, май не са много криви и как противоракетната отбрана на САЩ не свали НИТО ЕДНА ОТ 22 ПРИ ПОСЛЕДНИЯ УДАР А козячета центаджийски?

173

Анонимен

преди 4 години

Аз на американски военни сводки не вярвам, откакто им разобличиха лъжите сърбите. Те казаха за сваления стелт, американците викат лъжа е, те показаха сваления стелт и американците удариха с рекети телевизията в Белград. На лъжците никой не вярва. Като няма жертви и разрушения защо не пускат телевизиите в базите, ааа? Щото лъжат. Иначе да се бяха скъсали да показват здравите бази.

fallback