Снимка: Архив, Reuters
fallback

Мини Драйвър, Джон Чо и Оливър Плат са сред 14-те холивудски звезди, които взеха участие в новата програма на неправителствената благотоврителна организация Оксфам Америка, предаде Асошиейтед прес. Тя има за цел да мотивира хората да помогнат на бежанците.

Кампанията "Чувам те" започна във вторник със заснети в Бостън клипове на актьорите, които прочетоха на глас историите на бежанци от първа ръка.

В тях хората изразяват копнежа си да живеят нормално, в мир, да имат постоянен дом, образование и работа. Говорят също за нещата, които им липсват, като например барбекю със съседите и посещаването на фризьорския салон. Бежанците споделят мъката си по отдавна изгубените приятели и роднини.

Според Оксфам днес има повече от 65 милиона хора по света, които са изгонени от домовете си заради война, бедствие, бедност, различия и последиците от климатичните промени.

Броят им е най-голям за периода след Втората световна война.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Май много си вярваш уважават те тия като теб *** *** червей

21

КРУМ

преди 7 години

До Джордж КлуниКъде да те намеря да те опитомя?! : ) Щото явно и ти си някой пришълец, който иска да пренесе мръсотията и болестите си в Европа.Интересно е как пишеш от Харманли като там е спрян достъпа до интернет?

20

Анонимен

преди 7 години

Башар - Лъвът на Сирия скоро приключва войната.Алепо е 90% освободен.Ще можем да ги върнем всичките ако работим с Асад.Не съм болен Путин фен, просто реалист.Ако бяхме подкрепили Сирийското правителство по-рано, щяхме да си спестим многоглавоболия, че и Путин нямаше да може да унижи НАТО така брутално.

fallback