fallback

Едни от най-известните изпълнители на балканска музика - Дино Мерлин и Желко Йоксимович, за първи път ще излязат на една сцена в концерт на 3 декември 2024 година в зала "Арена София" (бившата Арена Армеец).

Балканските легенди ще обединят своите невероятни таланти, за да поднесат незабравима вечер, изпълнена с любими хитове, емоции и музика на своите фенове.

Последният албум на Дино "Hotel Nacional", попадна в топ 10 на Billboard World Albums Chart след своето излизане, а последвалото световно турне е посетено от почти един милион души по света.

Този декември, освен с премиерата на предстоящия си 12-ти студиен албум "We", Дино Мерлин ще предложи специално подготвено шоу.

Дино Мерлин, както е сценичното име на Един Дервишхалидович, е най-известният певец и композитор на Босна и Херцеговина и един от най-големите музикални артисти на Югоизточна Европа.

Представял е своята страна три пъти на конкурса Евровизия, а последното му участие с песента „Love in Rewind“ през 2011 г. в Германия завършва на 6-то място – това е вторият най-добър резултат за Босна и Херцеговина в историята на участието ѝ в конкурса.

Сред най-забележителните концертни успехи на Дино Мерлин се нареждат изяви във водещи концертни зали във Виена, Мюнхен, Париж, Чикаго, Мелбърн, както и в стадиони и арени в Югоизточна Европа. По покана на тогавашния кмет на Рим, Валтер Ветрони, Дино участва през 2002 г. на благотворителен концерт за мир „Glocal Forum“ в Колизеума в Рим заедно с артисти като Рей Чарлз, Мерцедес Соса, Калед и други.

Считан е категорично за най-успешният музикант в историята на Босна и Херцеговина.

На сцената в София ще се качи и Желко Йоксимович. Той е сред най-успешните мъжки гласове на Балканите и определян за покровител на баладите. Поп певецът става известен със своето емблематично музикално произведение "Lane моје" и след този момент всяка негова песен се превръща в безспорен хит не само в Сърбия, но и в Европа.

Освен изключителен вокалист, Йоксимович е композитор на песните на най-големите изпълнители в Сърбия. Притежава изключителен талант да свири на повече от 11 различни музикални инструмента, сред които акордеон, пиано, китара и барабани.

През 2004 г. представя Сърбия и Черна Гора на конкурса Евровизия с песента  „Lane moje“ и завършва на второ място след украинската певица Руслана. Същата година записва дует с австралийката Tamee Harrison, който става хит в цяла Европа.

Организаторите
скоро ще обявят и откога ще могат да бъдат закупени билетите за концерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 час

Йорговани !

1

Анонимен

преди 3 часа

Дино Мерлин Легенда!

fallback