Снимка: личен архив
fallback

Само месец след премиерата на най-новия албум на Кали "Калиграф", певицата замина за Истанбул. Там тя се срещна с водещи музикални мениджъри, за да ги запознае с проекта си.

"Калиграф" включва 15 авторски композиции, изпълнени от 12 музиканти с 9 инструмента. Създателите му го  определят като Болкан Латин Джаз, а самата Кали споделя:

"Създаваме нещо уникално, защото не имитираме и не подражаваме на никого. Внасяме стилово разнообразие, което носи отпечатъка от дългогодишния опит на всеки един от нас. Да намеря съмишленици беше най-трудната част! От там всичко тръгна по вода. Вярват в мен, защото са водени от същата страст, която води и мен - музиката, която извира от душата! Знам, че  публиката ще усети енергията, която влагаме в това, която правим.“

Проектът включва 15 авторски композиции на основата на етно-латино-джаз музиката. Това са вече издавани през годините песни от репертоара на Кали, но с напълно нови аранжименти, дело на музикантите от група БМХ.

Сред музикантите са китаристът Ники Антов, който дълги години свири в оркестъра на българското радио, както и на много индивидуални концерти с покойната Ваня Костова, тромпетистът Сандо Сандов с дългогодишни концертни изяви с група "Уикеда" и още други етно-джаз проекти, пианистът Виктор Николов, с много изяви в областта на джаза и класическата музика, предимно в чужбина, барабанистът Евелин Методиев, участвал в десетки концерти с  музиканти като Теодосий Спасов, Ибряма, Атешхан Теофиков, Васил Пармаков и др.

Проектът може да се нарече и международен заради участието на перуанец и ирландец в него. Амбицията на Кали и нейния екип е да представят "Калиграф" извън България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

Тъз *** докога ще си вярва че има нещо общо с изкуството наречено МУЗИКА?

10

Язе

преди 1 година

"12 музиканти с 9 инструмента. Създателите му го определят като Болкан Латин Джаз" ...Ахххаха...И на булката се слага гердан от петолевки. Нищо уникално няма тук, давайте следвашата новина, ако може нещо за Станислав Бърканичков

9

Перниканец

преди 1 година

Тея пластмасови очила сигурно са и се паднали от пакет царевични пръчици.

fallback