fallback

Завръщането към нормалния живот се оказва донякъде приключение за софийските тромпетисти. Те показаха, че репетициите под карантина могат да бъдат забавни. Музикантите заснеха клип, в който свирят "заедно" в условия на изолация музикалната тема от "Индиана Джоунс" .

"Опитваме, показахме всички аспекти на нашата самоподготовка. Трудно е да се замени живото репетиране с апликации, аз провеждам и уроците си онлайн със студенти. Видеото е закачка с директора на Филхармонията - диригента Найден Тодоров. Неговият телефон звъни с тази мелодия, защото маестрото е голям почитател на Джон Уилямс", разказа за "България сутрин" ръководителят на тромпетистите към Софийската филхармония Петър Македонски.

Той посочи, че за последно е бил на сцена в зала "България". Липсва му свиренето пред публика и няма търпение да се върне на сцена.

"Може би вече предстои затишие. Надявам се, че всеки ще излезе с нещо ново покрай седенето сам вкъщи. Убеден съм, че е така, съдя по себе си и приятелите си, с които комуникирам онлайн", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Междувременно филхармонията продължава да излъчва онлайн концерти.

"Tака държим вниманието на нашата публика. Благодаря на момчетата от тромпетовата група, че се пазят и спазват карантината. Смятам, че предстоят хубави неща - онлайн концертите са добро начинание, но ни липсва публиката", допълни Петър Македонски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

юху

преди 4 години

Любимият ми сигнал :)

fallback