"Мистерията на българските гласове" участва в глобална кампания за климата. Нашите певици са част от #Resolution2020, подкрепен от световни звезди като Ани Ленъкс и Ема Томпсън.

Трета седмица една песен набира подкрепа от цял свят в социалните мрежи. Написана за едноименната глобална кампания за климата, Resolution Song или части от нея до този момент са изпети и споделени от десетки изпълнители от различни държави.

Организаторите на глобалната кампания са поканили световноизвестния наш женски хор да се присъедини към инициативата. На български и английски съставът записа своя клип в Южна Франция, в единствения почивен ден по време на неотдавнашното си турне.

Условието на организаторите е всеки, подкрепил кампанията, да изпее своя версия на песента. Посланието трябва да е отправено на собствения език, за да може да стигне до сънародниците на изпълнителя, а той трябва да номинира друг изпълнител за участие в кампанията. "Мистерията" номинира за участие в кампанията френската вокална група Corou De Berra.

До този момент състави, индивидуални изпълнители и общности от Нигерия, Бразилия, Полша, Монголия, Южна Корея, Тринидад и Тобаго, Индия, Канада и САЩ са изразили подкрепа за кампанията.

"Мистерията на българските гласове" изпраща годината с над 40 концерта в 14 държави. Най-много са гастролите във Франция - 15, следвани от Португалия и Полша - по 3, и Холандия, Великобритания и Швейцария - с по два концерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase