Снимка: архив Reuters

Барабанистът и съосновател на легендараната група Cream Джинджър Бейкър почина на 80-годишна възраст, оповестиха близките му, цитирани от Асошиейтед прес и Франс прес. Бандата включваше също басиста и вокалист Джак Брус и китариста Ерик Клептън.

"С много скръб известяваме, че Джинджър почина в болница - се казва в качена от семейството му информация на страницата му в Twitter. - Благодарим за всички добри пожелания през последните няколко седмици."

Джинджър Бейкър е сред белязалите историята на рок музиката барабанисти през миналия век заедно с Мич Мичъл от "Джими Хендрикс експериънс", Кийт Мун от The Who и Джон Бонам от Led Zeppelin.

Роден е в югозападен Лондон през 1939 г. През 1962 г. заменя в групата на Алексис Корнъл барабаниста Чарли Уотс, който се присъединява към Rolling stones.

По-късно Бейкър се прочува със соло изпълненията си на барабани като член на Cream. След разпадането на бандата през 1968 г., става член на групата Blind Fate, преди да основе Ginger Bakers Air Force, в която свири заедно с изпълнителя на клавишни Стиви Уинуд.

Групата Cream бе въведена в Залата на славата на рокендрола през 1993 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase