Reuters

Датата е 5 септември, 1946 година. В Стоун Таун, Зинзибар, се ражда Фарук Булсара. Съвсем обикновеното момче, което израства в различни британски колонии, има мечтата да стане световноизвестен музикант. Семейството му притежава пиано, което постоянно привлича погледа на малкия Фарук.

Получава основно и средно образование в Индия, където са и първите му изяви на музикалната сцена. Започва да свири на пиано, когато е още на 7 години. Прекарва детството си в различни британски колонии, когато през 1959 година семейството му се мести в Англия. 
 
Фарук започва да посещава местното училище, където обаче е подлаган на множество подигравки заради странния си външен вид, говора и неподредените му зъби. Никой от тези, които го тормозят не знаят, че пред Фарук ще се открие невероятно бъдеще и точно видът му и зъбите са това, което ще го направят известен. 
 
Вкъщи момчето продължава да се упражнява на пианото, а семейството му сякаш нехае за неговите мечти. Баща му рядко говори със сина си, а майката се опитва да угоди на всеки в къщата. Така Фарук решава да се запише в колеж за изкуства и дизайн без да каже на родителите си. Това и времето, когато се запознава с Брайън Мей и Роджър Тейлър, които са музиканти в малкоизвестната група Smile.
 
Тримата започват да свирят заедно по различни заведения и клубове. Фарук обаче осъзнава, че това не му е достатъчно и предлага на Мей и Тейлър да сформират обща група. През 1970 година се раждат две легенди на музиката - групата Queen и името Фреди Меркюри. Самият Фарук решава да смени името си, защото разбира, че никой не би искал да слуша емигрант от Зинзибар. По-късно към бандата се присъединява и Джон Дийкън. 

Гласът на Фреди е един от най-разпознаваемите по онова време, а феновете на Queen започват да се увеличават с всеки изминал ден. Меркюри успява да покрива 4 октави, а учени, изследвали гласа му, твърдят, че гласните му струни се движат по-бързо от тези на обикновен човек. "Обикновеното вибрато е с височина 5.4 до 6.9 Hz, а това на Меркюри е 7.04 Hz", твърдят експерти.
 
Освен, че успява да впечатли публиката с гласа си, Фреди притежава стил, който трудно може да се сбърка. Той се появява с най-различни тоалети, а характерните му стойки и движения по сцената се превръщат в запазена марка на изпълнителя. Няма как да сбъркате човека, който стои с разкрачени крака на сцената, в едната си ръка държи микрофон, който заедно със стойкате е вдигнат във въздуха, а другата е ръка е изпъната нагоре.
 
Още за легендарния Фреди Меркюри четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase