Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Големият талант винаги си пробива път независимо от средата и обстоятелствата. Такава е и историята на 11-годишния Ивайло Василев, който изуми света с виртуозните си изпълнения на пиано и си спечели прозвището "Малкият Моцарт".

Историята на Ивайло започва на шега - с детско пиано, намерено у съседите. Следва писмо до Дядо Коледа с молба за тематичен подарък и самоусъвършенстване. Малкият виртуоз израства в семейство на баща юрист и майка програмист.

Талантливият пианист заяви в "България сутрин", че е сбъднал една от мечтите си - да свири в зала "България" заедно със Симфоничиня оркестър на БНР. Ивайло добави, че вече има няколко произведения, които сам е композирал.

"Не знам дали всички твърдения за мен са истина, но се стремя да стана голям пианист. Една от мечтите ми бе да свиря в зала "България" и наскоро я осъществих", разказа младият пианист.

Василев също така сподели, че учи в музикалното училище "Любомир Пипков", където е в пети клас.

"Наградата, която спечелих на конкурса в Русия, бе да отида в Санкт Петербург и да запиша диск с двата концерта - Шустакович и Моцарт", каза малкият талант пред Bulgaria ON AIR.

11-годишният виртуоз на пианото е влязъл в учебниците на първолаците, но по неговите думи "това беше отдавна".

Той призна, че от концерти и репетиции не му остава много време за училище и догодина най-вероятно ще продължи като частен ученик. Ивайло добави, че е свирил и на китара, освен класическа музика слуша и рок, поп музика обаче не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ТИПИЧЕН СЛУЧАЙ

преди 5 години

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТОТРАДИЦИОНЕН ТИПИЧЕН СЛУЧАЙОТ КРАЙ ВРЕМЕ МЛАДИТЕ СЛЕДВАЩИ ПРАВО,БИОЛОГИЯ,И ТАКА НАТАТЪК ВИНАГИ СА ТЪРСЕЛИ ЖЕНИ СЪС СТАБИЛНА И ДОХОДНА ПРОФЕСИЯ:ПРОГРАМИСТКИ,ЛЕКАРКИ,ИНЖЕНЕРКИ И Т.Н.ТРАДИЦИЯТА Е И ДО ДНЕС

10

Анонимен

преди 5 години

А света знае ли за изумението??Колкото и ние досега.М/у другото Моцарт е композирал на по-ранна възраст, та не виждам връзката и причина за гръмкото заглавиеОставете детето да расте и се развива, без бръмбари в главата

9

БСП-хуманисти

преди 5 години

Няма какво да учи ! Учил-неучил ще му дават 540 лева ! Щом знае да чете и пише да си гледа пианото и да печели по цял свят !!!

fallback