Снимка: архив, Булфото

Едва на 44 години си отиде певицата Андрония Попова. Тъжната вест съобщиха на страницата й в социалната мрежа Facebook близките й. "Приятели, вчера сутринта Рони отлетя на по-хубаво място!", гласи съобщението, под което близките й се прощават с нея.

Андрония Попова - Рони е позната от групите Nasekomix и Sentimental Swingers. Ще помним гласа й и от филма "Източни пиеси" на Камен Калев с песента "Инжектирай ми любов". През 2006 Рони гостува като вокалистка в "World Melancholy” на Блуба Лу. 

Албумът на Nasekomix "Великани и джуджета" е записан между Родопите и Карадере, а в интервю Рони споделя: "Има два начина да изживееш живота си. Единият е, като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е, като мислиш, че всяко нещо е чудо." (Айнщайн).

Завършила  е пиано и класическо пеене в столичното музикално училище "Любомир Пипков". Продължава образованието си в НБУ, където следва арт мениджмън и вокална педагогика в Софийския университет. Учи и джаз пеене в колеж в Ню Йорк.

През 2015 г. излезе и документалният филм с нейно участие "Животът е един безкраен танц", посветен на суинг културата в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase