Снимка: bgonair.bg
fallback

Наричат го ексцентричния цигулар. Във вените му тече арменска и ливанска кръв, а по документи е испанец. Музиката е в кръвта му още от ранна детска възраст, а години по-късно цигулката на Ара Маликян покорява света.

"Цигулката винаги съм я имал вкъщи от много ранна детска възраст. Баща ми беше цигулар и на практика съм чувал звуците на цигулката още преди да се родя. Като юноша започнах да се отчайвам, защото свирех с часове и нищо не се получаваше", сподели световноизвестният цигулар Ара Маликян в интервю за Bulgaria ON AIR.

По пътя до голямата сцена Ара Маликян дели с българския цигулар Васко Василев. И не след дълго ученическото познаство се превръща в истинско приятелство.

"Васко го познавам от 16-годишна възраст. Мисля, че той е една година по-млад от мен и още от първия път се харесахме много. Станахме големи приятели. Учехме заедно и бяхме много бедни по онова време. Живеехме в една много малка стая и се редувахме кой ще учи – нямаше място. Но бяха много хубави времена, много сме свързани с него и до ден днешен имаме едно страхотно приятелство, повече от 30 години. Много е трудно да опишеш Васко Василев с една дума. Той има много качества, но ако трябва да избера само един израз – това е един много щедър човек", каза още Ара Маликян.

Как виртуозният музикант успява да покори голямата сцена вижте в интервюто на Михаела Карабельова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Пешо*

преди 7 години

Ми нека си свири. Като му остане време и на бръснар и баня да иде.

3

Край

преди 7 години

Що е косъм що е вълна. Свири мега, ултра, гига, добре.

2

ШибиРиби

преди 7 години

А аз съм първа гъдулка на целия свят. Две струни и половина гладка топола конска опашка нема ноти само банкноти.

fallback