Снимка: Булфото

"Not My Soul" (Не е моята душа) вдъхнови 13-ото издание на „Детска Евровизия 2015 г“ и малката Дестини Чукуниере от Малта застана начело на конкурса.

Зрителите бяха категорични, че нейното изпълнение е най-доброто, въпреки, че надпреварата с Мика от Армения и нейната песен "Love" (Любов) продължи до самия край на конкурса.

А той, както знаем се случи в София, зала „Арена Армеец“, като водещ на церемонията бе Поли Генова. Нашата песен „Цветът на надеждата“ в изпълнение на Габриела Йорданова и Иван Стоянов бе показана под номер 13, а страната ни застана на девето място в музикалната класация.

В конкурса тази година се състезаваха изпълнители от общо 17 държави - Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Малта, Албания, Черна гора.

Изпълнителният директор на "Детска Евровизия" Владислав Яковлев посочи, че по време на престоя си у нас е разгледал Пловдив, София и забележителностите на българската столица, но най-много са го впечатлили хората тук.

Както Dnes.bg писа,"Детска Евровизия" се организира от Европейския съюз за радио и телевизия - EBU. Първото му издание е през 2003 г. в Копенхаген.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase