Снимка: Dnes.bg
fallback

Общ преглед

И когато завали... Моя си, моя! Определено това бе най-подходящата песен, която близо 70 000 души, скрити под дъждобраните си пяха заедно със Слави и Ку-Ку бенд на Националния стадион "Васил Левски". Не, пороят не успя да уплаши екзалтираната публика, която с мокри тела, но горещи сърца, се наслади на 3-часово незабравимо шоу.

Около 9 часа, макар и с час закъснение заради тълпите, които се опитваха да си пробият път до трибуните, на екраните се появи брояч, на който се отброяваха последните 3 минути до излизането на най-чакания шоумен. След изтичането на последната секунда излезе Крисия, която облечена в бяло като малък ангел, даде началото на вечерта с пламенна реч.

"За всички други хора това ще са обикновени часове. Но не и за нас! За вас ще се отвори врата, вие ще влезете в нашия свят и ще бъдете в една друга реалност! Те идват!", изкрещя малкият талисман на Слави и реалността сякаш наистина вече бе променена.

"Половината си живот до тук живях така, както ме учиха, през другата половина правих всичко възможно да забравя това, което са ме карали да мисля за нормално. За да живея по моите правила. Така както аз усещам, така както аз го искам! Не било възпитано човек да показва чувствата си пред другите на открито. Това са пълни глупости! Трябвало да крием емоциите си. Това също са глупости! Трябва да се казва всичко – сега, веднага, в момента, в който го усетиш и нека тези, които обичаме да го знаят. Аз нямам цяла вечност, за да чакам точния момент. Казахте ли "Искам те в моя живот" на близките си хора?".

Това бяха малка част от думите на Слави към многохилядната публика и тя определено му повярва, защото вдигна телефоните си, за да каже "Обичам те".

И тъй като любовта и сълзите винаги вървят ръка за ръка, сълзи имаше. И то не само в очите на хората, които пяха с пълно гърло, а и в очите на Слави и тези на Годжи, който сподели, че това е най-хубавото нещо, което му се е случвало някога. И благодари отново и отново.

Традиционно в стила на екипа бе и импровизираният край на концерта, който накара хилядите на стадиона да крещят "Още, още, още!". След бурните скандирания Слави отново бе на сцената, за да преизпълни хората с емоция за още 30 минути с най-обичаните си песни.

И тогава красива заря огря небето над мрачна София, за да озари лицата и на публиката. На тези лица се прочете щастие и гордост. 

С текста на песента си "Няма такава държава" високият шоумен не пропусна да провокира хората да се ядосат на политиците и държавата, ала минута по-късно ги накара да се гордеят с родината си, пеейки българския химн. 70 000 гласа запяха и заплакаха заедно, 70 000 души се сляха в едно, горди от най-българската песен. На фона на разветите трибагреници, плачещите очи и капките на дъжда, времето сякаш спря и останаха само един певец и едно велико чувство на родолюбие.

Защото "това бе само заради вас, и само заради вас, и само заради вас", българи!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

до 126

преди 8 години

За съжаление - да. Доста лош матрял има в тая държава. Но има тук-там и готини хора.

94

MArtin

преди 8 години

Озлобен народ! Нека всеки избира къде да бъде и какво да прави. Всеки си мисли, че много знае, а като трябва да говори мълчи. Беше уникално преживяване! Сравнявайте с чалга, пишете каквото искате, но когато чуваш химна и виждаш 60 000 човека станали на крака, пеещи в едно гърло, това те кара да се чувстваш българин, а не чалгар!

93

Джукър

преди 8 години

Слави събрал цял стадион хора...не се съмнявам, че и 5 стадиона би напълнил, нищо чудно. Тъпичка нация сме си, поне масата която пълни стадиони и чалготеки.

fallback