Снимка: Булфото

Общ преглед

През последните години България е добър пазар за рок музиката. Това каза днес пред журналисти в Сливен рок легендата Джо Лин Търнър, който от 19.30 часа ще изнесе концерт на сцената на Късноантична и средновековна крепост "Туида" край града.

Той сподели, че страната ни има специално място в неговото сърце и усеща, че известността му расте. Принос за това имало и участието му в различни музикални формати. В Сливен той е по покана на кмета на града Кольо Милев, а общината е организатор на концерта. Впечатленията му от Сливен били много добри, като, по думите му, градът е красив, както и хората.

Помолен да коментира намеренията на Ричи Блекмор да възстанови "Рейнбоу", бившият вокалист на на групата заяви, че е грешка и това, което прави не е на неговото ниво. Все пак Джо Лин Търнър му пожела късмет в този проект.
Той съобщи още, че предстои продукция на рок операта "Нострадамус" заедно с българския музикант Николо Коцев. Коцев и неговата група "Кикимора" тази вечер ще "подгряват" концерта му.

Проблемите, за които пеехме преди 35 години, се случват в днешно време, каза още Джо Лин Търнър, помолен да коментира политическата ситуация в Европа и света. "Наричам случилото се в Гърция финансов тероризъм", заяви той и добави, че е бил разследван от американското правителство заради посещението си в Крим. "Сега светът е едно много лошо пространство и се страхувам", заключи Търнър.

Създадена е специална организация на движение в района на крепостта, където ще се състои концертът. Участъкът от близкия квартал "Ново село" ще бъде със специален пропусквателен режим. Вътре и около крепостта ще бъдат разположени предпазни и обезопасителни заграждения.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар