Снимка: Архив Reuters
fallback

Музикалните награди БРИТ ще бъдат раздадени тази вечер на церемония в "02 Арина" в Лондон. Водещи на шоуто ще бъдат Ант и Дек, съобщиха световните информационни агенции.

Сред изпълнителите на церемонията са Тейлър Суифт, Сам Смит, Палома Фейт, Джордж Езра, "Take that" и "Royal Blood". С най-голям интерес се очакват изявите на Мадона и Риана. Материалното момиче дори не отиде на партито, което организира заедно с мениджъра си Гай Озиъри, след церемонията по връчване на наградите "Оскар", за да може да се подготви както трябва за изявата си на "02 Арина".

Очаква се тази вечер Риана да изпълни песен на Принс, написана специално за нея. 24-годишният певец и композитор Ед Шийран също се готви да изненада зрителите с нова песен на церемонията по връчването на музикалните награди БРИТ.

Година след като беше обявен за носител на приза "Изборът на критиците" на наградите БРИТ, присъждан на изпълнители с изглед за огромен успех на родна и световна сцена, младият певец и автор на песни Сам Смит получи най-много номинации за престижните музикалния отличия, смятани за британския еквивалент на "Грами".

22-годишният Смит ще се съревновава за отличията в пет категории - за най-добър британски изпълнител, албум, сингъл, видео и пробив.

Други двама млади певци и автори на песни - Ед Шийран и Джордж Езра, получиха по четири номинации за наградите БРИТ. Шийран е номиниран в категориите за най-добър британскиизпълнител, албум, сингъл и видео, а Езра - за най-добър британски изпълнител, албум, сингъл и пробив.

С три номинации за музикалните отличия е групата "Royal Blood". Следват Еф Кей Ей Туигс и Ела Хендерсън с по две.

В категорията за най-добър британски изпълнител освен Сам Смит, Ед Шийран и Джордж Езра са номинирани Паоло Нутини и Деймън Олбърн.

Призът за най-добра британска изпълнителка ще си оспорват Еф Кей Ей Туигс, Ела Хендерсън, Джеси Уеър, Лили Алън и Палома Фейт.

"Royal Blood" са номинирани в категорията за най-добра британска група заедно с "Alt-J", "Clean Bandit", "Coldplay" и "One Direction".

Освен Сам Смит и Джордж Езра с номинации в категорията за пробив са също "Churches", Еф Кей Ей Туигс и "Royal blood".

В категорията за най-добър международен изпълнител са номинирани Бек, Хоузиър, Джак Уайт, Джон Леджънд и Фарел Уилямс.

Наградата БРИТ за най-добра международна изпълнителка ще си оспорват Бионсе, Лана дел Рей, Сиа, Сейнт Винсънт и Тейлър Суифт.

С номинации за най-добра международна група са "5 seconds of summer", "The Black keys", "First Aid Kit", "Foo fighters" и "The war on drugs".

В миналото носители на награда БРИТ са били групи като "The Beatles" и "Oasis", певци като Роби Уилямс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

дървен шоп

преди 9 години

тая баба кабала е кат нашта баба лили неумарна да къта паричци. да се чудиш ко ша ги праи

fallback