Снимка: Youtube
fallback

Шестима ирански младежи бяха арестувани за това, че качили в YouTube видеоклип, в който се вижда, че танцуват на фона на парчето "Happy" на американския изпълнител Фарел Уилямс, предаде ДПА.

Клипът показва трима мъже и три жени без хиджаб да имитират движенията на Фарел Уилям от неговия клип към песента. Младежите танцуват по улиците и покривите на сградите в Техеран. Шестимата младежи са обвинени в неморално поведение.

Клипове на младежи, танцуващи на фона на песента на Фарел Уилямс, в различни градове по света от доста време се разпространяват в интернет. Нито един от създателите на тези аматьорски клипове не е имал такива проблеми със закона като иранските младежи.

По повод ареста на шестимата иранци самият Фарел Уилямс написа във Фейсбук: "Повече от тъжно е, че те са арестувани, докато са се опитвали да разпространят щастието."

Вижте клипа, довел до ареста на младежите

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

pepa

преди 9 години

irancite sa mnogo hubavi hora te sa persi

24

Анонимен

преди 9 години

Едно време и тук беще така като слушаш "пропаднала", "западна" музика. Ама нещо бързо забравяме.....

23

ерт

преди 9 години

Багели, бъркаш иранците с арабите. Иранците са бели, и със сигурност доста по-бели от негроидния ти византийски ***. Освен това, те са мюсюлмани от няма и 100 години. Персия е имала в състава си различни държави и според една от теориите за произхода на Българите, Бактрия е една от тях. Има нещо от което много ви боли вас гърците - миришете на араби, на цвят сте като араби и като араби живеете, унищожавайки и преправяйки чуждата история. Но един ден истината ще излезе наяве.

fallback