Снимка: БТА

Общ преглед
 

Под мотото „Харесай българската музика“ БГ Радио раздаде годишните си музикални награди на грандиозен концерт в Благоевград .

Водещият на церемонията Любо Киров получи почетната статуетка  като "БГ изпълнител на 2014", а наградата за изпълнителка на  годината заслужи Михаела Филева. 

Отличието "БГ Албум за 2014" е за "Рут" на Рут Колева. 

С наградата за "БГ Група" си тръгна Б. Т. Р.  За "БГ Дуо" на годината бяха определени Ангел и Мойсей. Наградата за "БГ  Песен" заслужи "Аз искам" на "Революция Z", за "БГ Текст" -  Мария Илиева за "Играя стилно", а за "БГ Дебют" - VenZy. 

Кметовете на София, на Благоевград и на Кюстендил - Йорданка  Фандъкова, Атанас Камбитов и Петър Паунов, и заместник-кметът на Перник Петър Първанов връчиха и специална награда на легендарната група "Сигнал" за БГ концерт на годината.

С новоучредената награда "БГ  Вдъхновител" на името на Ана-Мария Тонкова бе отличена Камелия Тодорова.

Много  още свои любимци видя публиката в Благоевград снощи. Областният град за втора поредна година е домакин на наградите на БГ Радио. 

Церемонията се превърна в едно от събитията в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния район за Европейска столица на културата през 2019 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар