Снимка: Орфей Мюзик
fallback

Излиза чисто нова компилация от най-доброто на Don и Phil Everly, родени съответно 1937-ма и 1039-та година. Двамата се превърнаха в една от най-успешните и уважавани вокални групи на всички времена. Повлияни от кънтри и рок енд рол музиката братята са поместени в рок енд рол залата на славата през 1986-та, а в тази на кънтри музиката през 2001-ва.

С огромни хитове като “Bye, Bye Love”, “Wake Up Little Susie”, “Love Hurts” и “Cathy’s Clown” бандата се сдобива с много последователи, както в Щатите, така и в Обединеното кралство.

Братята са били обичани не само от феновете си, но и са били уважавани от техните колеги изпълнители. Keith Richards е наричал Don Everly “един от най-добрите ритъм музиканти”, а двамата заедно са работили с Paul Simon върху седмия му студиен албум “Graceland”

The Everly Brothers се разделят през 1973-та, но се събират отново през 1983-та, когато изпълняват заедно концерт в лондонската зала “Royal Albert”. На 3-ти януари 2014-та Phil умира преждевременно на 74 години.

Компилацията включва всички хитове на бандата като например “Walk Right Now”, “Love Hurts” и “Cathy’s Clown”, както и редки парчета като “Stick With You Baby”, на която песен Robert Plant и Alison Krauss правят кавър в албума си “Raising Sand”

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback