Снимка: Орфей Мюзик

Nonono пуснаха парчето си “Pumpin Blood”. Скандинавското елетропоп трио е съставено от двама хитмейкъри продуценти и една психиатрична сестра.

Успехът им е налице, все пак те са включени в редица големи музикални блогове – сред които The Guardian, Popjustice и Hypetrak –  и то докато правят дебют на сингъла си.

Сингълът им “Pumpin Blood” направи такова голямо впечатление, че бандата се изкачи до третото място в HypeMachine с над 50 хиляди прослушвания на профила на бандата в SoundCloud. Сега то е натрупало повече от 165 000. Видеото към парчето е режисирано от Magnus Hardner и заснето на различни локации по шведското крайбрежие.

Шведското трио, базирано в Стокхолм, се състои от продуцентите Astma & Rocwell (Tobias и Michel) (работили с Icona Pop) и талантливата певица и автор на песни Stina Wappling, която успоредно на музикалната си кариера, работи и като психиатрична сестра, пренасяйки преживяванията и впечатленията от всекидневната си работа в текстовете на своите песни. Тримата се срещат благодарение на общ приятел и, почувствали мигновено химията помежду си, сформират Nonono през пролетта на 2012 година, по времето, когато Stina се завръща от Обединеното кралство, където живее три години, за да учи за психолог.

За името на формацията, музикантите заявяват: “Гледаме на него, като на нещо наистина позитивно…да имаш куража да кажеш “не” на неща, които със сигурност не искаш да направиш. Ако кажеш “не” на работа или сложиш край на една връзка, обикновено се гледа на това, като на нещо негативно, а всъщност означава, че можеш да започнеш нещо ново”, размишлява Stina и добавя, че сега това почти се е превърнало в нейно житейско мото.
Бандата в момента довършва своя дебютен албум, който Nonono описват като “мрачен и ориентиран към бийта” в по-голямата си част, въпреки че настроението се мени и вероятно ще се подобри като смяната на сезоните в Швеция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase