Джъстин Бийбър. Снимка: Reuters
fallback

Дали заради кризата на световната музикална попсцена в последните години, дали именно заради хейтърите, но Джъстин Бийбър по един или друг начин се превърна в един от най-обсъжданите музиканти в света от известно време.

Канадският тийнейджър завоюва милиони фенове сред своите връстници и се радва на сериозна популярност сред тези възрастови групи, но търпи сериозни критики сред по-възрастните меломани, както и от критиците.

Вълната на негодувание срещу него обикновено е доста сериозна при всяко ново парче, което започва да се разпространява заразно от комерсиалните телевизии и радиа и сякаш се подхранва сама все повече и повече. С действията си преди броени дни обаче, Бийбър даде на голяма част от своите антифенове съвсем основателни причини да го мразят допълнително.

Канадецът в момента е на турне из Европа и преди шоуто си в Амстердам миналата седмица той реши да опита да попие малко култура и история от Стария континент, като посети музея на Ане Франк в холандската столица.

Той е посветен на 15-годишното момиче от еврейски произход, укривало се в Амстердам в продължение на две години след началото на Втората световна война и описало живота си в страх от нацистите през този период, след което е заловено и откарано в концлагер, където и загива. Дневникът й обаче бива намерен по-късно, като разказаната трагична история в него завладява света след края на войната и невръстното момиченце се превръща в една от най-известните жертви на преследването на евреите през войната.

Музеят днес служи за спомен както за нейния живот, така и като цяло за тези събития и изгубените животи.

След като прекарва един час там обаче, младият канадец явно не успява да прояви съобразителност и достатъчно уважение към историята и на излизане пише в книгата за гости:

„Беше наистина вдъхновяващо да дойда тук. Ане е била страхотно момиче. Надявам се, че тя щеше да бъде моя фенка (за което канадецът е измислил своя дума – belieber). 

Повърхностното и не особено уважително отношение на тийнзвездата към трагедията на жертвите и на Ане Франк веднага разбуни духовете, които нападнаха изпълнителя съвсем заслужено. Това е поредното издънка на младежа, но от днешните звезди, нашумяващи още в такава крехка възраст, за съжаление вече не можем да очакваме повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

lara

преди 10 години

i love you and love

23

Belieber

преди 11 години

Скъпи хейтъри!Исках само да ви кажа, че парите които той получава за един концерт са колкото нашата нищожна заплата да 1-2 години!Част от тези пари вие изхарчвате за цигари и алкохол ,а той ги дарява в някои училища и кампаний!Та той дари 100 000$ за училище което помага на бедните деца да се образоват!Той дари толкова много средства за Япония и Хайти!Защо тъпите жълти вестници не пишат за добрите дела които той прави,а само за някакви преувеличени неща!Да казал го е!И вие веднага да го нападнете

22

Джаскан Бобър

преди 11 години

на много хора тук им текат лигите за малкото тясно дупенце на Бобъра ... и са прави Докторите препоръчват да се използва грес и едри съчми за добро сцепление!

fallback