Джъстин Бийбър. Снимка: Reuters

Дали заради кризата на световната музикална попсцена в последните години, дали именно заради хейтърите, но Джъстин Бийбър по един или друг начин се превърна в един от най-обсъжданите музиканти в света от известно време.

Канадският тийнейджър завоюва милиони фенове сред своите връстници и се радва на сериозна популярност сред тези възрастови групи, но търпи сериозни критики сред по-възрастните меломани, както и от критиците.

Вълната на негодувание срещу него обикновено е доста сериозна при всяко ново парче, което започва да се разпространява заразно от комерсиалните телевизии и радиа и сякаш се подхранва сама все повече и повече. С действията си преди броени дни обаче, Бийбър даде на голяма част от своите антифенове съвсем основателни причини да го мразят допълнително.

Канадецът в момента е на турне из Европа и преди шоуто си в Амстердам миналата седмица той реши да опита да попие малко култура и история от Стария континент, като посети музея на Ане Франк в холандската столица.

Той е посветен на 15-годишното момиче от еврейски произход, укривало се в Амстердам в продължение на две години след началото на Втората световна война и описало живота си в страх от нацистите през този период, след което е заловено и откарано в концлагер, където и загива. Дневникът й обаче бива намерен по-късно, като разказаната трагична история в него завладява света след края на войната и невръстното момиченце се превръща в една от най-известните жертви на преследването на евреите през войната.

Музеят днес служи за спомен както за нейния живот, така и като цяло за тези събития и изгубените животи.

След като прекарва един час там обаче, младият канадец явно не успява да прояви съобразителност и достатъчно уважение към историята и на излизане пише в книгата за гости:

„Беше наистина вдъхновяващо да дойда тук. Ане е била страхотно момиче. Надявам се, че тя щеше да бъде моя фенка (за което канадецът е измислил своя дума – belieber). 

Повърхностното и не особено уважително отношение на тийнзвездата към трагедията на жертвите и на Ане Франк веднага разбуни духовете, които нападнаха изпълнителя съвсем заслужено. Това е поредното издънка на младежа, но от днешните звезди, нашумяващи още в такава крехка възраст, за съжаление вече не можем да очакваме повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase