100 Кила. Снимка: Facing the Sun

Новото видео на 100 Кила - „Каймака”м шокира с локацията и стилистиката си – клипът е сниман поравно в морга и на Централните софийски гробища, а самият рапър лежи в ковчег, возен от катафалка „Кадилак”.

Естествено, в края на клипа 100 Кила оживява и даже "налага" Смъртта с помощта на рапъра Големия, който също участва в парчето, а най-наблюдателните фенове ще разпознаят в няколко кадъра образа на Тупак Шакур - жив и с тениска на 100 Кила.

Автор на музиката на „Каймака” е Viktr FB Dobrev, работил вече със 100 Кила по “System”, а заглавието на парчето идва от „каймака на гъзетата”, както Килата описва феновете си.

Най-голямото предизвикателство за режисьора Андрей Хадживасилев по време на снимките било да накара гълъбите от ковчега да излетят – пернатите просто не искали да излязат на студа и се наложило да пуснат дразнеща музика, която да ги изгони.

Парчето „Каймака” е първият сингъл от предстоящия нов албум на 100 Кила - ZLA10, който вече трябваше да е на пазара, но се забави разрешението за издаване на диска, така че феновете могат да го очакват през следващата седмица. Клипът към „Каймака” вече може да се гледа ексклузивно в YouTube.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase