Илица тодорова и Стоян Янкулов. Снимка: БТА

Ритъмът на песента „Кисмет“, с която Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще представят България на тазгодишната "Евровизия", приличал на македонска народна песен.

Това пише македонският вестник „Нова Македония“ в кратката си информация за избора на българската песен за "Евровизия" 2013. За избраната „Кисмет“ изданието посочва, че е в техно-етно стил и със звуци на македонска гайда.

Според фенове на музикалния конкурс песента приличала на стила музика, която създава групата „Синтезис“, пише още „Нова Македония“.

Още по темата

През 2007 г., когато Елица Тодорова и Стоян Янкулов спечелиха петото място на Евровизия с песента „Вода“, от Македония дойдоха обвинения, че това е плагиат.

„Вода“ обаче е смесица от типичен български фолклор с преки заемки от вокалната традиция на шопския и граовския регион, с елементи на „тресене“ при изпълнението на Елица, вплетен в модно дръм-енд-бейс звучене. Типичното „тресене“ го има и в новата песен „Кисмет“.

Песента "Кисмет" спечели снощи българската "Евровизия 2013". С нея Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще представят страната ни на финала на песенния конкурс "Евровизия" в Малмьо, Швеция.

"Кисмет" получи събра най-много точки от гласовете на зрителите и специално жури и така се нареди на първо място. Тя беше избрана измежду общо три песни на изпълнителите, като останалите две бяха "Дзупай, либе босо" - с бийтбоксера Скилър и Цветелин Грудански-Джами, и "Само шампиони".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase