Снимка: Reuters

Легендата Дейвид Бауи най-после прекрати дългогодишното си музикално мълчание и зарадва феновете си навръх своя 66-и рожден ден - 8 януари.

 

Като един от най-влиятелните и отличаващи се изпълнители на модерната музикална сцена, новините около англичанина винаги предизвиват голям фурор, но този път това важи в особен смисъл, тъй като той беше в творческа почивка повече от десет години, която породи всякакви слухове, особено свързани с неговото здраве.

През 2013 г. обаче уникалният музикант изненадващо се завръща с пълна сила със своя 30-и студиен албум.
The Next Day идва през март с 13 нови парчета, както и 4 бонус трака.

Меломаните по света вече го очакват с нетърпение, защото въпреки своите 4 десетилетия на голямата сцена Бауи винаги е бил един неуморим иноватор и творец на дълбока музика и най-вероятно отново ще ни предложи оригинални и качествени изпълнения. Това обаче не е всичко – като подарък към феновете за рождения му ден, изненадващо на сайта му беше представено и първото парче от албума заедно с видеоклипа към него.

Where Are We Now? e типично за неговия меланхоличен стил изпълнение, което колкото ще допадне на обичащите звученето на култовия англичанин, толкова и ще остане неразбрано от повечето, недокосвали се до момента до неговия специфичен саунд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase