Мирослав Морски. Снимка: Личен архив

С шепа Мерудия и разбъркана с Джанго Зе на ухо се получава еклектичен жанров trip, който започва с Reggae и Dub, минава през къде ли не и стига до джипсиделичните сънища на господин Морски.

Направо от центъра на моретата Джанго идват, за да представят видеото към новото парче "Двама".

Песента е за приятелството, съжителството на различията, за малките неща с цвят и аромат. Клипът е на Димитър Дачев и е заснет едва за ден в циганската махала на Балчик, чиито шарени обитатели се включват спонтанно. Както във всички парчета на Джанго Зе и тук четем меджу редовете, а ритъмът ни кара най-малко да тактуваме. „Еко зелена” и „Пали, Кате” са сред другите нови, но вече любими заглавия, които няма да бъдат пропуснати на 15-ти.

Още по темата

Мерудия ще представят традиционна авторска селекция подплатена с live dub mix. Тази вечер съставът ще е малко по-различен поради отсъствието на басиста Лози. На негово място ще се включи популярният басист и контрабасист Димитър Карамфилов (известен с участието си в Зона Ц и други Jazz, и не само, проекти).

Към бандата ще се присъедини и небезизвестният в underground-музикалната мешавица на София – Илко Градев, който свири на пиано и мелодика и е не по-малко мракобесен, изобщо заслужава си да се чуят неговите спорадични включвания в музиката на Мерудия. Ще чуем и новото парче „Minimum stress” - част от поредица, която групата подготвя за следващата година.

На финала на вечерта ни чака коктейл от равни части Мерудия и Джанго Зе. Музикантите ще изпълнят парчето „Cup of love” - част от балканския проект „Тактика, еклектика”, създаден в Лондон „за моя лична свобода”, както казва Мирослав Морски.

Концертът ще е на 15 ноември от 21.00 часа в в “Mixtape 5”.

А ето и "Двама" с Мирослав Морски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase