Снимка: Reuters

Остават няколко часа до приключването на президентската надпревара в Щатите. Борбата за Белия дом все още не е решена и изглежда ще е завързана до края, но освен с нападките и усилените кампании от двете страни, то тазгодишната надпревара ще се запомни и с друго – с огромното количество пародийни материали, които се породиха около нея и успяха да се разпространят заразно благодарение на социалните мрежи.

Тук ще ви представим някои от най-забавните видеоклипове, които почитатели или зложелатели на Обама и Ромни създадоха и разпространиха в последните месеци в мрежата.

Започваме с абсолютния първенец по посещения – Youtube канала baracksdubs, където вече се събра цяла серия с изпълнения на различни популярни песни от президента Барак Обама. Най-любимо от тях е неговият кавър на популярното парче Call Me Maybe, което Обама пее доста по-впечатляващо от малката Carly Rae Jepsen, а видеото вече има над 30 милиона гледания. Дуетът между двамата опоненти също отскоро е факт – с парчето Hot`n`Cold на Кейти Пери.
 

 

Gangnam Style завладя света и не пропусна президентските кампании, като пародии и на двамата кандидати, изпълняващи корейския хит, се появиха в Интернет, но тази на Мит Ромни е доста по-изпипана и развеселяваща и засяга доста от критиките към него, докато по-силната атака към Обама идва с пародията на друг мегахит на 2011 – Obama That I Used To Know.



Черешката на тортата са две изпълнения, които комбинират предишните – едновременно идват от думите на самите кандидати, но и са изпъстрени с хаплив хумор, нападащ ги по един забавен и заслужен начин. И ако не искате да слушате поредната новина по телевизията за изборите в САЩ – винаги може вместо това да си пуснете две истински класики – разбиващо смешните The Real Slim Shady в изпълнение на Мит Ромни и You Can`t Touch This в изпълнение на Барак Обама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase