Снимка: Stereo Room
fallback

Заради една благородна кауза се събират Мария Илиева и D2. Музикантите записаха общ сингъл в подкрепа да се спре насилието между децата в България.

Може да ги чуем „С теб научих как“. Композицията е в памет на починалия само на 12 години Цветан, който бе убит от 16-годишно момче миналата година. Родителите на Цецо правят фондация, с която се опитват да помогнат да се намали насилието между децата и подобни трагедии повече да не се случват. Те търсят адекватни мерки за решаването на тези проблеми, като сред тях са изграждането на центрове, наречени Бази, където децата и младежите да намират място за изразяване, споделяне и подпомагане от специалисти.

През юни тази година Мария Илиева и D2 подкрепиха благотворителния фестивал „Играй живота”, организиран от фондация „Цветан Цанов”.

„С теб научих как” е дело на Васил Русев – Seagullboy. В текста се включва и Гери Турийска, а в аранжимента – D2 и Мария Илиева. Режисьор на видеото е Васил Русев, оператор – Мартин Чичов.

„Познавам семейството на Цецко, новината за бруталното му убийство бе голям шок за всички”, споделя Мария Илиева. „Плашещо е да съществува такова насилие в едно общество, още повече между деца. Вярвам, че от нас зависи да променим това и подкрепям изцяло проектите на фондацията.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Жени

преди 11 години

Хубаво!

1

Макаренко !!!!!

преди 11 години

И как ще спрете насилието между децата с песни,че не се сещам?Ако ще и немски маршове да им пускате на децата, ако няма дисциплина и възпитание в къщи, този проблем ще се развихри лавинообразно. какво очаквате от едно чалгализирано поколение с идоли като Азис и Златките?Всъщност това парче е трябвало да се направи от някоя чалгарка и да се върти нон-стоп в чалготеките. Може и на някой да му светне докато се кълчи на дансинга какво му пеят...ама мнооого се съмнявам.Другото е само реклама...

fallback