Риана спечели наградата за видео на годината на MTV. Снимка: Reuters

Младата банда One Direction събра най-много статуетки, а Риана спечели най-важното отличие – това за видео на годината.

Това е равносметката от снощните годишни видео музикални награди на MTV, които за първи път се състояха в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис и може би също така за първи път минаха без голям скандал.

След като през 2003 г. Бритни и Мадона скандализираха света с горещата си целувка, Кание Уест нахълта на сцената и нападна Тейлър Суифт през 2009 г., а преди година Бионсе обяви, че е бременна, то тази година се разминахме без особено шокиращи моменти.

Също така нямаше и един утвърден победител, който да заграби всички награди, съответно през изминалата година според MTV не е имало и един видеоклип, който да доминира над останалите, което отговаря и на истината.

Британската банда One Direction могат да се похвалят с три отличия, сред които за „Най-добро поп видео” за What Makes You Beautiful, както и доста значимата награда за „Най-добри нови артисти”.

One Direction изпълниха и новото си парче One Thing, а докато получаваха наградата си от Кейти Пери, сексапилната американка я счупи неволно, като се реваншира след това с по една целувка, от което момчетата от бандата едва ли могат да бъдат недоволни.

Другите по-важни отличия – съответно за „Най-добро мъжко/женско видео” отидоха при Джъстин Бийбър за Boyfriend и при Ники Минаж за Starships.

Заклетите врагове Крис Браун и Дрейк също грабнаха по едно награда.

Бившият приятел на Риана се отличи с наградата за „Най-добра хореография”, докато Дрейк спечели с HYFR „Най-добро хип-хоп видео”.

Очаквано най-доброто рок видео е Paradise на Coldplay.

Сред електронните стилове най-доброто видео според MTV е на Калвис Харис – страхотното Feel So Close, като високият шотландец взе наградата си по време на своето изпълнение зад пулта.

Дори и Skrillex успя да спечели една статуетка на космонавт за най-добри визуални ефекти във First Of The Year (Equinox).

Освен Риана, която откри церемонията с изпълнението на Cockiness (Love It) и We Found Love с ASAP Rocky и Calvin, тази година като че ли изпълненията не бяха толкова запомнящи се, като акцентът падна върху нови парчета или по-нови изпълнители, изгрели през последните години.

Пинк представи новото си парче Blow Me (One Last Kiss), след което последваха изпълнения на Лил Уейн и 2 Chainz, впечатляващия Франк Оуяън, Алиша Кийс, както и новото парче на Green Day – Let Yourself Go. Това е водещият сингъл от първата част на трилогията албуми, които бандата подготвя за своето завръщане в следващите месеци.

Шоуто все пак завърши бляскаво с едно от най-хитовите и модерни парчета в Америка в момента – We Are Never Ever Getting Back Together на Тейлър Суифт, което е N1 в класациите там в момента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase