Соня Иванова изгря бързо, но не знае какво я очаква. Снимка: YouTube

Ако трябва да сме честни бисът тази седмица има само един адрес. Той е за едно 19-годишно момиче, което иска да прегази Веселин Маринов по пътя на бързата слава.

Соня Иванова е известна само на най-близкия си кръг, но след като запя "Да бъдеш гербер не е лесно!" бързо се появи дори и в централните емисии. Девойката явно още от сега пресмята колко участия ще има на изборите догодина. Но зависи все пак и дали подопечните на Бойко ще харесат песента и ще я припознаят за химн.

Сончето пококетничи в част от телевизиите като запази в тайна дали песента е посветена на ГЕРБ, но пък призна, че си пада по премиера. "Кой не харесва Бойко Борисов?", попита тя със загадъчна усмивка.

Певицата сигурно се е зарадвала на бързата слава, но трудностите тепърва предстоят. Текстописецът Агент (Иван) Тенев се закани, че още в понеделник ще заведе дело срещу новоизлюпилата се звезда. Оказва се, че Соня направила промени в текста без да го предупреди и вместо да става въпрос за цветята, окраската станала политическа. Предстои да видим дали наистина ще се обърне към Темида или и той ще заложи единствено на PR шум.

Новият химн на ГЕРБ със сигурност не попада в графа "любими" и на Веско Маринов. Трубадурът на няколко политически парти, в зависимост коя е на власт, може да остане в миманса. Независимо, че е един от най-близките приятели на Цветан Цветанов. Дали пък министърът няма да даде едно рамо на приятеля си и Соня бързо да забрави за кариера на гърба на ГЕРБ? Ще видим, все пак има още близо година до предизборните софри и забави.

През тази седмица стана ясно, че Спортинг Лисабон би шута на Валери Божинов. Остава да видим дали ще заиграе някъде или направо ще приема предложението да влезе в къщата на ВИП Брадър. Семейство Божинови явно не изживяват най-добрия си период. Неговата половинка Николета за пореден път влезе в новините.

Плеймейтката явно го е закъсала откъм ангажименти, поне това се разбра от едно интервю на Емилия. Фолкпевицата разказа пред Гала, че Николета й се обадила за да участва в снимките на следващия й клип.

"Искам да работим заедно, аз нямам никакви претенции и задръжки", представила визитката си Божинова. Сега остава да видим що за клип ще стане, тъй като Емилия с радост приела да застанат пред камерата заедно.

Андреа пък вече втора седмица ни изумява, след като нейната пиарка продължава да ни спами с някакви клипчета където пее на живо. Докъде стигна тази иначе симпатична и пробивна фолкзвезда - да се хвали на медиите с клипчета без плейбек.

Това със сигурност е новаторство не само на българската сцена, но и в световен мащаб. И Мадона не притежава кой знае какъв глас, но досега не сме чули да праща имейли до "Ню Йорк Поуст" с нейни изпълнения на живо.

Сигурно си спомняте голямата драма на Мис България 2009 Антония Петрова, по-известна с животинския си прякор. Преди време тя бе отвлечена от Александър Бередин (сега неин законен съпруг), като сигнала до полицията бе пуснат от нейните родители. Миската успяла тогава да звънне на майка си. Полицията набързо приклещи колата на руснака, а Петрова бе открита увита в одеяло и с охлузвания. Е, ако си мислите, че сцената прилича на някакъв екшън филм се лъжете.

В днешни дни Антония обвини медиите, че са вдигнали шум от една обикновена караница. Според нея нищо от това, което било писано, не е истина. Странно защо не поддържаше тази версия тогава, още повече, че имаше възможност да обиколи де що телевизия има у нас. Явно с нейните медийни изяви трябва да се заеме някой лекар, защото незапознатите с болестните симптоми като мен могат да се замислят за един трактат на тема "Що е то шизофрения и има ли тя почва у нас?".

Интересът към Краси Аврамов спада с всеки изминал месец след неговото участие на Евровизия и към момента граничи с нулата. Но ето, че и той реши да изригне с култов пиар през седмицата.

От него разбираме, че певецът е на обиколка, на която представя книгата си. Но в Пловдив го изненадали с неприятна вест. Негов приятел му съобщил, че с песента му „Лудостта на величията” бил озвучен порно филм с групов секс между лесбийки и чернокожи.

Драматизмът се засилва с въпрос на приятеля: „Толкова ли си го закъсал в България, че си продал едно от най-хубавите си творения, за тая помия?!”. И тук вече Човека Глас останал без глас.

„Не съм продавал никаква песен. Още повече, че към „Лудостта на величията” имам специални сантименти заради триумфалния ми концерт именно в Пловдив, в Амфитеатъра, на върха на славата ми в България, малко преди да замина! Трябва и аз да съм полудял, за да извърша такова кощунство с най-емблематичната си сценична изява!”, разказал по-късно Аврамов.

На нас пък ни направи впечатление, че това му се случва за втори път. Другото странно е, че цялата случка се случва в Пловдив, споменава се някаква песен със сантимент към Пловдив и всичко това опаковано с гръмки слова като "върха на славата", "най-емблематичната" и т.н.

Към края на съботния ни бис ще ви запознаем с едно изследване, което показва колко са го закършили българките.

Парижко радио проведе анкета, от която става ясно, че всяка трета млада французойка между 18 и 25 години признава, че би искала да прави секс с рапър.

„Те са известни, богати и много добре изглеждащи. Кой може да им устои. Няма нищо чудно, че момичетата си падат по рапърите, които имат и имидж на лоши момчета“, споделят своите предпочитания участничките в социологическото проучване.

Веднага се замислихме дали има някой известен български рапър, по когото да въздишат нашенки? Ицо Хазарта се поизгуби, а и е щастливо женен. Мишо Шамара в момента обръща внимание повече на "малкото шамарче" Lil Sha, отколкото на фенките. Устата? Той има повече фолк дуети отколкото рап песни. Румънеца и Енчев? Не знам защо, но някак си към тях постоянно ми се привижда Митьо Пищова... Криско Бийт? Не се знае как ще реагира Елица Тодорова. Явно нежния пол ще трябва да се поразтърси повече в ъндърграунда, където рапърите са рапъри, поддържат имиджа на лоши момчета, но пък не са известни.

И накрая, колкото и неочаквано да е, завършваме с математика. Учени откриха нова формула! За разлика от минали години, когато трябваше да чакаме подобни открития да бъдат обнародвани в математически месечни списания, вече си имаме социални мрежи.

Предлагаме ви музикално-математическото уравнение (.)(.) + € = ( . )( . ), по-извесно като Уравнението на Пайнер. Ако някой може да го обори - пощата ни е известна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase