Снимка: Булфото
fallback

Внезапно на 68-годишна възраст почина певецът Боян Иванов, съобщи БНТ.

Звездата от българската естрадна сцена е издъхнал в бургаска болница тази сутрин след тежък инсулт. Музикантът е постъпил в Шокова зала около 21.30 часа вечерта на 8 юли и по-късно е бил преместен в отделение "Реанимация". Бил е приет с тежки метаболитни изменения, съобщават от прес службата на болничното заведение. Певецът дълги години е страдал от диабет.

Изпълнителят на хита “Зеленооко момиче” ( композирана от Борис Карадимчев) бе посветен на музиката през целия си живот. Той е носител на отличието “Златния Орфей”, а през 90-те години на миналия век, съвместно с Борис Годжунов и Борислав Грънчаров, създават триото “Бо Бо Бо”.

Боян Иванов е роден на 4 септември 1943 г. Завършил е музикалното училище “Любомир Пипков” - специалност кларинет. Концертната му кариера започва от 1961, а четири години по-късно е направен и първия му запис.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

джули

преди 11 години

СВЕТЛА МУ ПАМЕТ! ПОРЕДНАТА ЛЕГЕНДА С УНИКАЛЕН ГЛАС И СЦЕНИЧНО ПРИСЪСТВИЕ НИ НАПУСНА, ПОЗАБРАВЕН ОТ МЕДИИ И ОТ ОГЛУПЯЛ НАРОД, ТЪРСЕЩ МААНЕТАТА НА АЗИС, СОФКА И ПОДОБНИ. ИСТИНСКИТЕ ЛИЧНОСТИ И ТАЛАНТИ СА ЗАСЕНЧЕНИ ОТ"ЗВЕЗДИТЕ" ЧЕРНИ И РУСИ ЗЛАТКИ, ОТ КИТАЙЦИ,КАМЕЛИИ,АНЕЛИИ...ЗАЩО!?,НАРОДЕ ОПРОСТЯ? ПОЧИВАЙ В МИР, БОЯНЕ! ИМА И СТОЙНОСТНИ ХОРА, КОИТО ЩЕ ПОМНЯТ ТЕБ И ПЕСНИТЕ ТИ! ПОКЛОН!

52

Анонимен

преди 11 години

Бог да го прости

51

Беба

преди 11 години

Поклон пред Човека и Таланта.Почивай в мир!

fallback