Ема Хюит. Снимка: Ivan Lavarini/Facebook

Апетитната  австралийка Ема Хюит (Emma Hewitt) успя да се наложи в последните няколко години като една от водещите вокалистки на транс, а защо не и като цяло на електронната сцена.

Тя стои зад брилянтните вокали на много топ хитове на електронната музика от 2007 насам. Страхотните "Not Enough Time" и "I Will Be The Same" съответно с Cosmic Gate и Gareth Emery, както и така въртяното "Take Me With You" с диджей Serge Devant.

Без съмнение обаче над всички стои транс бижуто "Waiting с тогава все още изгряващата звезда Dash Berlin, което спокойно можем да причислим към десетте най-добри транс трака за последните 3 години.
Всички тези парчета впечатляваха с добро звучене, но най-вече със страхотните, всемогъщи вокали на русата австралийка, с което тя придоби заслужена слава и популярност.



Дебютният й  албум "Burn The Sky Down" за съжаление на милионите й фенове обаче тръгва в грешна посока, като явно именно липсата на подобни големи електронни продуценти зад проекта се оказва фатална. 

Той е продуциран от Lee Groves, който е работил преди с Depeche Mode, Мерилин Менсън и Гуен Стефани. Заедно с певицата успяват да създадат приятни парчета, които обаче не могат да задържат вниманието и да спрат дъха на феновете, както те са свикнали да се случва, когато звучи гласът на Ема.

Нейните вокални възможности не са използвани напълно, а албумът се концентрира върху доста необичайното за електронен албум бавно звучене.

"Burn The Sky Down" не е абсолютно разочарование. Той носи доста спокойствие и утеха в дъждовните дни със своето меланхолично звучене, но само на няколко парчета можем да дадем отлична оценка. Тези, в които Ема Хюит демонстрира страхотното си пеене като "Crucify" и "Circles". Очаквано най-впечатляваща е колаборацията с Dash Berlin, която ни носи добре познатото ударно звучене на холандеца. То не бе толкова изявено в ранните му творби, но се изгради в последните години и дава възможност на Ема да се включи напълно достойно с магнетичния си глас, а резултатът е най-дълбокото и докосващо изпълнение от албума.

Вече излезлите сингли от албума – "Colours" и "Miss You Paradise" също са над средното ниво, а заради по-лесното си за възприемане звучене можем да очакваме да се въртят и сериозно по музикалните телевизии, което е добро за всеки музикант от електронните жанрове.

В крайна сметка, когато очакванията са много големи, то средното качество е недостатъчно. Въпреки че е успяла да издаде един приятен за слушане проект, от таланта на Ема Хюит очакваме нещо повече за да можем да останем доволни.




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase