Снимка: SME
fallback

Винаги когато се оповести концерт на изпълнител от калибъра на Стинг на родна почва, очакванията на публиката достигат най-високите върхове, които съответният изпълнител е постигнал в кариерата си.

За жалост, тези очаквания не винаги се оправдават.

Не такъв обаче е случаят с провелия се вчера на столичния стадион Георги Аспарухов музикален експеримент на блестящия британски музикант и Софийската филхармония.

Напротив, Стинг не само оправда своето присъствие, а и ни накара да разберем защо е една от най-тачените звезди на съвременната поп сцена от толкова години насам.

И го направи толкова леко, лежерно и внимателно: въвлече събралото се множество в, до болка познатите си музикални истории за любовта и живота, сякаш без никакво усилие, и ни остави запленени до самия край на концерта.

Началото бе положено в 20:30 часа, когато изпълнителят завари публиката някак неподготвена: тихомълком и без фанфари, Стинг излезе пред още полупразния стадион и започна с познатото „Every Little Thing She Does Is Magic" на Police.

После класиката в жанра „Engilshman in New York" в неговия страхотен джази вариант, „Roxanne", "Fields of gold", "Mad about you"...

Както споменах по-горе, Стинг не само пееше, Стинг разказваше: разказа ни за любовта на по-възрастния мъж към една млада дама, сподели какво е чувството на несподелената обич, поразсъждава над крехкостта на човешката душа...

И всичко това на фона на класическите мелодии, майсторски изпълнени от Националния филхармоничен оркестър и потопени в атмосферата на меките, преливащи камерни светлини.

Краят на концерта по нищо не приличаше на леко лаконичното начало (освен още неосъзнатата публика, по първите две песни имаше и леки несъответствия със звука).

Към 22:30 ч. публиката вече крещеше в едно гърло (да, това се случи, въпреки че Стинг е от изпълнителите, които по-скоро разтапят сърцето, вместо да го карат да бие лудешки), което накара музикантите да изпълнят цели четири песни на бис: чухме „Mеssage in a bottle", "Fragile", "Too good for me" и едно великолепно изпълнение на „Desert rose", което разкри вокалните способности на певеца в целия им блясък.

Стинг пристигна тихо, завладя полека и остана безкомпромисно в сърцата...

Вижте още Арт новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

мм

преди 12 години

За първи път да ми хареса статия в този сайт :)

50

Музика

преди 12 години

Напълно подкрепям 45!.. Стинг не е за стадиони и тълпи, прииждащи през цялото време.

49

аз

преди 12 години

се изтегли сцената напред, ама как тогава да се вземат 400 лева пред сцената като ще са на 5 метра разтояние от тези, които са платили 80 лв??? Това е цялата истина!

fallback