Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Канадската кънтри звезда Шаная Туейн е била толкова съкрушена от провала на брака си, че се е страхувала, че повече няма да може да пее, предаде Ройтерс.

В първото си телевизионно интервю от пет години певицата е споделила с Опра Уинфри, че била напълно "емоционално объркана", когато през 2008 г. научила за любовната връзка на съпруга си Робърт Ланж с най-добрата й приятелка.

"Тогава си помислих, че повече няма да мога да пея. Изгубих не само съпруг, но и продуцент и съавтор. Не бях писала песен без този човек от 14 години", разказва носителката на пет награди "Грами" Шаная Туейн.

Певицата, чиито албум "Come on Over" от 1997 г. се превърна в голям преходен хит, разказва още, че е била засегната от дисфония - състояние, при което мускулите притискат ларинкса.

"Страховете и тревогите през целия ми живот бавно и прогресивно ме оставяха без глас", допълва Туейн.

Канадката разказва за краха на 14-годишния си брак и битката за възстановяването на гласа си в нова книга, озаглавена "От този момент", която заедно с документалната поредица "Защо не?" бе представена по телевизия OWN на Опра Уинфри.

Шаная Туейн е обявила, че ще присъства на фестивала в Нашвил, който Асоциацията за кънтри музика организира през юни, и е раздала пропуски на гостите в студиото. В книгата и документалната поредица Туейн разказва за това
как е израснала в бедност и е била свидетел как доведеният й баща редовно малтретира майка й. Впоследствие двамата родители загиват в автомобилна катастрофа и Шаная сама отглежда братята и сестрите си.

Шаная Туейн намери утеха при Фредерик Тибо - съпруга на бившата си най-добра приятелка. Двамата сключиха брак на 1 януари тази година, припомня агенцията.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase