На 23 януари, неделя, след 20,00 часа някои от най-популярните български изпълнители ще подадат ръка на благотворителната кампания „Спаси Сандра“.

В специалния концерт ще участват Камелия Тодорова, Rachel Row, Тома, Ясен и Деница от Music Idol, Тони, Д2, Явор от Гравити Ко заедно с Sugar DJ’s, Bluba Lu, Tripple A и brokoli&mengeme, изпълнители от Voice Academy.

Инициативата „Спаси Сандра“ стартира на 11 декември 2010 година.

Става въпрос за младото момиче Сандра. Тя е на 24 г., студентка по право, владее три чужди езика и има много тежка диагноза. Към средата на декември приятелите й научават, че тя е в критично състояние в болница Хадасах в Израел.

След почти 4-годишното неуспешно лечение в България нейното семейство е разорено. За да се оправи Сандра, трябва да се намесят други хора.

Намесват се нейните приятели. Открита е кампания за дарителски SMS-и. Кратките съобщения се изпращат на 17 777 с текст DMS SANDRA. Открити са и банкови сметки в България и Германия.

С помощ от телевизии, радиа, вестници, интернет медии, отделни компании, организиране на концерти и благотворителни събития, до днес успяват да съберат над 170 000 лв. от необходимата сума. Трябват им още много малко – по-малко от 70 000 лв.

За съжаление Сандра не се чувства много добре напоследък и е повече от наложително сумата да бъде събрана преди края на януари.

Затова след серия инициативи сега кампанията продължава с големия концерт. Мястото е Swingin’ Hall.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase