По-добре не се опитвайте да я разберете, просто я слушайте и й се наслаждавайте. Това ще ви отговори Bruno Mars, когато го попитате за музиката, която прави.

Той предпочита да пее, представя и композира песни, отколкото да говори за тях, но това става все по-невъзможно да се избегне напоследък.

След участието си в хитовете Nothin’ On You на B.o.B и Billionaire на Travie McCoy 25-годишният композитор, изпълнител и продуцент е готов със собствената си продукция и дебютният Doo-Wops & Hooligans вече е на пазара.

Bruno Mars е роден в семейство на музиканти от Хонолулу и буквално израства на сцената. Баща му – латиноамерикански перкусионист от Бруклин, организира представления в стил Лас Вегас, в които участва цялото семейство, включително майка му, която е талантлива вокалистка.

След като завършва училище, Bruno напуска Хаваите и заминава за Лос Анджелис, където си мечтае да започне кариера като изпълнител.

Тези мечти обаче остават на заден план, когато основава The Smeezingtons – композиторски и продуцентски екип заедно с Philip Lawerence и Ari Levine. Партньорите работят по няколко големи хита на изпълнители от различни жанрове, включително Right Round на Flo Rida, Billionaire на Travie McCoy, Long Distance на Brandy и Waving Flags на K’Naan – песен, която става хит на последното Световно първенство по футбол.

След успеха на хитовете с негово участие обаче договорът с голям лейбъл става факт и дебютното EP It’s Better If You Don’t Understand, което води и до излизането на сегашния Doo-Wops & Hooligans.

Албумът е колекция от песни, провокирани от различни реални случки, в които Bruno изпъква с богатия си глас на фона на целенасочено семпла музикална композиция. Всичките песни са продуцирани от партньора в The Smeezingtons – Philip Lawerence.

Две от парчетата вече жънат успехи в музикалните класации – пилотната Just The Way You Are и новата Grenade.

Междувременно изпълнителят няма търпение да стартира първото си голямо турне, а пътят пред него, изглежда, е поръсен с обещания за успех...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase