На 13 януари 2011 в централната сграда на СУ „Св. Климент Охридски“, Ректората, за пръв път у нас ще се проведе спектакъл за насърчаване на талантливи улични артисти.

Проектът Buskers Play In ще събере на едно място музиканти, актьори, илюзионисти и импровизатори и всички те ще изнесат четиричасов спектакъл с различни части, който ще приключи с jam session на уличните музиканти с певицата Миленита.

Нaвсякъде по света уличните артисти се приемат като едни от най-способните и дръзки експериментатори. Затова организаторите са решени да дадат сцена и на българските им колеги, като преобърнат традиционно негативната представа и нагласа към тях.

В събитието ще участват над 20 артисти с изяви в различни сфери – цигулари, саксофонисти, певци, барабанисти, както и жонгльори, актьори, художници и илюзионисти.

Сред участниците в първия уличен фест на закрито ще са и известни изпълнители, които подкрепят инициатива за подпомагане на таланти.

Освен нашумялата с новия си клип „Черни котараци“ Миленита, в спектакъла ще се включат актьорите от ХаХаХа Импро театър, както и музикантите от българското рок училище Rockschool.

Останалите артисти, които ще участват в Buskers Play In, все още се пазят в тайна, а входът към фестивала е отворен за всички фенове и таланти, които искат да се включат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase